Ακούγεται οξύμωρο όμως μια βιοτεχνολογική εταιρεία με βάση τη Μινεσότα υπόσχεται να αλλάξει την μέχρι σήμερα εικόνα που έχουμε για τις τηγανητές πατάτες, με ένα νέο λάδι τηγανίσματος από γενετικά τροποποιημένη σόγια.
Το νέο αυτό λάδι περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και περισσότερο ελαϊκό οξύ από τα κλασικά λάδια τηγανίσματος. Δημιουργήθηκε από την εταιρεία Calyxt και ήδη διανέμεται σε εταιρείες τροφίμων και εστιατόρια ανά την Αμερική. Η Calyxt έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο με αγρότες που καλλιεργούν μέχρι στιγμής τεράστιες εκτάσεις για να αντεπεξέλθουν στην ήδη αυξημένη ζήτηση του νέου αυτού προϊόντος. Μπορεί το γευστικό αποτέλεσμα να μην είναι συγκρίσιμο με αυτό του ελαιολάδου ωστόσο οι λάτρεις των τηγανητών μπορούν να χαίρονται γιατί έχουν μια πιο υγιεινή εναλλακτική. Τι θα επακολουθήσει άραγε; Μήπως ένα βούτυρο χωρίς λιπαρά που θα έχει γεύση σαν αυτή του αληθινού βουτύρου; Οψόμεθα.
Δείτε επίσης
Καθηγητής του Χάρβαρντ δήλωσε ότι 6 τηγανητές πατάτες είναι μια μερίδα
Πώς να κάνετε τις τηγανητές πατάτες λιγότερο παχυντικές
Γιατί οι τηγανητές πατάτες δεν τρώγονται κρύες;