Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Clap the Restaurant, του Χρήστου και της Δέσποινας Σοκόλη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 11 Απριλίου, o Andrea Ragotis, ο Ρώσσος επιχειρηματίας και δημιουργός του 5στερου Miraggio μαζί με την σεφ Ντίνα Νικολάου, παρουσίασαν το γαστρονομικό project που ετοιμάζουν για το φετινό καλοκαίρι.

Το Miraggio Thermal Spa Resort, που βρίσκεται στο ακρωτήρι Κάνιστρο, στο Παλιούρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής είναι ένας παραθαλάσσιος προορισμός αναψυχής και πολυτέλειας. Απλώνεται αμφιθεατρικά σε μία έκταση 136 στρεμμάτων στην πλαγιά ενός λόφου, διαθέτοντας τη δική του ιαματική θερμή πηγή και μία παραλία 800 μέτρων. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των Βαλκανίων, το οποίο μεταξύ άλλων αποτελείται συνολικά από 300 δωμάτια, από τα οποία τα 250 είναι υπερπολυτελείς σουίτες, με τις 48 εξ αυτών να διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα.

Το πάρκο αναψυχής με την πανέμορφη παιδική χαρά, αλλά και τα γήπεδα για άθληση, το Kids Planet, το αμφιθέατρο στο οποίο φιλοξενεί μεγάλες παραγωγές για 600 θεατές, στο οποίο έχουν δρομολογηθεί μοναδικά events, καλλιτεχνικές παραστάσεις, φεστιβάλ αλλά και παραστάσεις από το Russian Ice Circus. Mε το νέο project του ξενοδοχείου με το τίτλο Miraggio Brand Chef, έχει ως κύριο στόχο την προβολή και προώθηση της ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό πάντα με τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας.

Παρουσιάζοντάς το υπερπολυτελές συγκρότημα, ο κ. Ragotis, διηγήθηκε την πρώτη γνωριμία του με την σεφ και την ιδέα του να αναβαθμίσει γαστρονομικά τα 7 εστιατόρια του Miraggio: «Περπατούσα μια μέρα στο Παρίσι και βρέθηκα μπροστά από ένα εστιατόριο που λεγόταν «Ευοί-Ευάν». Εγώ αρχαία ελληνικά δεν ξέρω, δεν καταλάβαινα τι σημαίνει, αλλά μπήκα για να φάω γιατί μού άρεσε το περιβάλλον. Έφαγα τόσο καλά που θέλησα να συγχαρώ τον σεφ. Που προέκυψε γυναίκα και μάλιστα η Ντίνα Νικολάου. Έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας και έτσι αποφάσισα ότι αυτό το είδος φαγητού θέλω για το ξενοδοχείο μου. Φαγητό ελληνικό μαγειρεμένο με ελληνικά προϊόντα».

H Nτίνα Νικολάου, διαθέτει μεγάλη γνώση των τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής, αφού επί 8 χρόνια, συμμετέχει στο KOUZINA, το κορυφαίο γαστρονομικό «φεστιβάλ» το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, και όπως δήλωσε: «Στόχος μου είναι να προσφέρω ελληνικό φαγητό και μοναδικά πιάτα σε διεθνείς πελάτες, προβάλλοντας την ελληνική κουζίνα όπου θα κυριαρχούν τα τοπικά προϊόντα. Φέτα Αρναίας, μέλι Σιθωνίας, ελιές Χαλκιδικής, μύδια Ολυμπιάδας ακόμα και μαύρο χοίρο από το Αριστοτελικό βουνό. Έχοντας πολύτιμους συνεργάτες, τον σεφ Σταμάτη Ελευθερίου αλλά και τον pastry chef Άγγελο Πουκαμισά, το έμπειρο προσωπικό των εστιατορίων, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν ιδιαίτερες γεύσεις της πατρίδας μας».