Ένα ξεχωριστό masterclass με θέμα το ευρωπαϊκό ελληνικό ρύζι πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στον χώρο της Miele Hellas, στο Νέο Ψυχικό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» (EU RICE).

Η Rice Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού μέσα από τη δημιουργία τριών μοναδικών συνταγών, ριζότο με ρύζι καρολίνα και συκωτάκια πουλιών, μανιτάρια γεμιστά με ρύζι γλασέ και μπόλια, κέικ με ρύζι γλασέ και μήλο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Οι καλεσμένοι, επαγγελματίες chef, δημοσιογράφοι γεύσης, άνθρωποι των εκδόσεων και foodbloggers ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή. Τέλος, απόλαυσαν τις δημιουργίες της κας Νικολάου και της φιλόξενης ομάδας της Miele Hellas.

To επόμενο Masterclass Μαγειρικής με τη Rice Ambassador Ντίνα Νικολάου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14.12 στις 16.30 στο χώρο της Miele Hellas Ltd, Μεσογείων 257, Νέο Ψυχικό.

Το πρόγραμμα EU Rice υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και τη Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια (Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE θα βρείτε sto https://www.europeanrice.eu

Δείτε επίσης: 

Eurice Festival (ΔΕΘ): Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές συνταγές με ρύζι στο Eurice Festival 2021

Βράσε – όρυζα: 5 μοναδικές συνταγές με ρύζι