Στα πλαίσια της 85η ΔΕΘ φέτος, έλαβε χώρα το Eurice Festival 2021, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο ρύζι. Η δράση αυτή εντάσσεται στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου φεστιβάλ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας ρυζιού, την ασφάλεια και την ποιότητα του ελληνικού ρυζιού αλλά να γευτούν και συνταγές, βασισμένες στο ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο Έλληνες και Ισπανοί σεφ ετοίμασαν πιάτα, εμπνευσμένα από το ρύζι, όπως Λαχανοντολμάδες με θαλασσινά από τη Head Chef του ΜΑΙΑΜΙ Σοφία Τεφτσή, Τσουκνιδόρυζο με σος γιαούρτι, γραβιέρα και αυγό μάτι από τον Chef του Ακαδημία Κώστας Μάρκου, Ριζότο με γεύση γεμιστά, από τον chef Μιχάλη Αδαμίδη από το Βαρύ Πεπόνι.

Η chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Evi Evan στο Παρίσι, Ντίνα Νικολάου μαγείρεψε τη δεύτερη μέρα του Eurice Festival και επέλεξε να δημιουργήσει “Κροκέτες με ρύζι «γεμιστά» και για γλυκό «Ρυζόγαλο με κόκκινα φρούτα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολύς κόσμος αλλά και εκπρόσωποι της ΕΑΣΘ, των Α’ και Β’ Συνεταιρισμών Χαλάστρας καθώς και στελέχη της NOVACERT, εκτελεστικού φορέα του προγράμματος, της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων, που σε συνεργασία με τη Chef Stories, Συμβούλοι Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων υλοποίησαν το Φεστιβάλ.

Η εκστρατεία έλαβε οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε επίσης:
Arroz con Pollo (κοτόπουλο με ρύζι)

Η επιστήμη μίλησε: Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρεύουμε το ρύζι

Πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε;