Ένα ξεχωριστό masterclass με θέμα το ευρωπαϊκό ελληνικό ρύζι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στον χώρο της Miele Hellas, στο Νέο Ψυχικό. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, το οποίο υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και τη Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια (Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia). Η Rice Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού μέσα από τη δημιουργία τριών μοναδικών συνταγών, Μπουρεκάκια με ρύζι γλασέ, γαλοπούλα και μετσοβόνε, Σουφλέ ρυζιού με μελιτζάνες και μοτσαρέλα και Πουτίγκα ρυζιού με cranberries και σταφίδες.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Οι καλεσμένοι, επαγγελματίες chef, δημοσιογράφοι γεύσης, άνθρωποι των εκδόσεων, food bloggers και διατροφολόγοι ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή. Τέλος, απόλαυσαν τις δημιουργίες της κας Νικολάου και της φιλόξενης ομάδας της Miele Hellas.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία NOVACERT, ως εκτελεστικός οργανισμός του προγράμματος που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος, και την εταιρία Chef Stories, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Περισσότερα στο www.europeanrice.eu

Δείτε επίσης:

Πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές συνταγές με ρύζι στο Eurice Festival 2021

Ρύζι, το παγκόσμιο

EU Rice Master Class με την Ντίνα Νικολάου