Συνεχή και αυστηρά είναι τα μέτρα, που λαμαβάνονται ανά την υφήλιο για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Με τη χώρα μας να μετρά περίπου δύο εβδομάδες με τα μαγαζιά εστίασης κλειστά. Λόγω της κατάστασης, τόσο η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, όσο και η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τους χώρους εστίασης και όχι μόνο.

Ειδικότερα, η Αυστραλία άρχισε να κλείνει τις παμπ, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, αλλά και τους χώρους θρησκευτικής λατρείας μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα της COVID-19, ενώ χιλιάδες πολίτες της αψήφησαν τις οδηγίες να αποφεύγουν τη συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πήγαν μαζικά στις παραλίες, στα μπαρ, αλλά και στα εστιατόρια. Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως έπειτα από μία αρχική κάμψη στα ποσοστά των μολύνσεων από τον κορονοϊό, ο αριθμός των περιστατικών ξεπέρασε τώρα τα 1.100 με τις νοτιοανατολικές πολιτείες της Βικτόριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων.

Τέλος, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν επίσημανε πως θα κλείσουν όλες οι μη κρίσιμες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα γραφεία στις επόμενες ώρες.

Διαβάστε ακόμη:
Ο κορωνοϊός έκλεισε μέχρι και τα McDonald’s στη Βρετανία

Εστιατόριο που έκλεισε εξαιτίας του κορωνοϊού χάρισε 360 κιλά κοτομπουκιές!

Το αλεύρι και τα ζυμαρικά πρώτα στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών