Από ό,τι φαίνεται το διάσημο σοκολάτακι του Μότσαρτ είναι και αυτό ένα από τα θύματα του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η οικονομική κρίση που δημιούργησε ο Covid ενδέχεται να φέρει και το τέλος του. Μπορεί η επιχείρηση Mirabell να κατέχει τα δικαιώματα εμπορίας του Echte Salzburger Mozartkugeln, όμως η αποκλειστική παρασκευάστρια αυτού του γλυκίσματος είναι η έχουσα κηρύξει πτώχευση Salzburg Schokolade που εδρεύει στην πόλη Grödig.

Αυτό συμβαίνει καθώς η πανδημία έχει μπλοκάρει τη ροή των τουριστών στην Αυστρία, οι οποίοι συνήθως τα αγόραζαν ως αναμνηστικά σε φίλους και συγγενείς. Αυτή η νέα συνθήκη υπήρξε ιδιαίτερα επιζήμια για την εταιρεία. Επίσης, οι εκδηλώσεις και οι χριστουγεννιάτικες αγορές ήταν μία ακόμη ευκαιρία για να αγοραστούν τα σοκολατάκια. Ωστόσο, η  αναστολή τους για πάνω από ένα χρόνο και η γενική συρρίκνωση της κατανάλωσης έχουν οδηγήσει σε ραγδαία πτώση των πωλήσεων.

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Christian Schugerl: «Οι σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των πρώτων υλών, της ενέργειας, των μισθών, του κόστους υλικοτεχνικής υποστήριξης και των υλικών συσκευασίας ήταν και άλλοι λόγοι για την κρίση». Τέλος, να σημειώσουμε πως μιλάμε για ένα προϊόν  που ξεκίνησε το 1897 όταν η εταιρεία ιδρύθηκε στο Σάλτσμπουργκ και στη συνέχεια, σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, μεταφέρθηκε στο γειτονικό σπίτι Grodig.

Δείτε επίσης:
Πρωτοφανής κλοπή 20 τόνων σοκολάτας από την Αυστρία

Sachertorte (Ζάχερ Τόρτε), η διάσημη αυστριακή τούρτα

Το τεράστιο «σοκολατάκι» που έγινε viral