Μια νέα συνέντευξη του διάσημου βρετανού σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ έρχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο της εστίασης. Μίλώντας στο Radio Times για τις συνέπειες της πανδημίας, παραδέχτηκε ότι ο Covid ήταν μεν καταστροφικός για τα εστιατόρια, αλλά από την άλλη βοήθησε να ξεχωρίσουν τα καλά από τα σκάρτα και να έρθουν στην επιφάνεια εκείνα που αξίζουν. Οπως είπε, πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές για σχεδόν δυο χρόνια, αλλά αυτό βοήθησε να μπει λουκέτο και σε όσες δεν άξιζαν! Να σημειώσουμε ότι ο σεφ αναφέρεται στα εστιατόρια του Λονδίνου.
Παράλληλα, μέσα στην καραντίνα ο κόσμος αναγκάστηκε να μαγειρέψει και να πειραματιστεί περισσότερο στην κουζίνα, δοκιμάζοντας συνταγές και νέες γεύσεις. Βγήκε από τον εγκλεισμό πιο γνώστης, πιο υποψιασμένος και εντέλει πιο απαιτητικός στις επισκέψεις του στα εστιατόρια, όταν εκείνα ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν. Αυτό ανάγκασε τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να προσπαθήσουν περισσότερο να βελτιωθούν σε όλα τα επίπεδα και να κατεβάσουν λίγο τους τόνους και την έπαρση που χαρακτήριζε μερικούς σεφ.
Ο διάσημος σεφ προωθεί τη νέα του σειρά “Gordon Ramsay’s Future Food Stars”, (Οι μελλοντικοί μαγειρικοί σταρ του Gordon Ramsay), που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο BBC One στις 31 Μαρτίου 2022. Σε αυτή την εκπομπή, 12 σεφ θα έρθουν αντιμέτωποι με τα όριά τους -όχι μόνο στη μαγειρική- μέσω δύσκολων δοκιμασιών, διεκδικώντας ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο.
Σύμφωνα με τον Ράμσεϊ, οι επαγγελματίες στον χώρο της γαστρονομίας αναγκάστηκαν μετά το άνοιγμα της εστίασης να κάνουν μεγάλα άλματα και να αυξήσουν τις ταχύτητές τους και την αποδοτικότητά τους, για να τα βγάλουν πέρα. Γι’ αυτό αναζητά υποψηφίους που ξεπερνούν τα όριά τους, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι πολύ καλοί μάγειρες.

Φωτογραφία: YANN COATSALIOU / AFP / VISUALHELLAS.GR

Δείτε επίσης:
Το καινούργιο υπερπολυτελές εστιατόριο του Gordon Ramsay – Δείτε πού

To viral mac ’n’ cheese του Gordon Ramsay

Gordon Ramsay: Ένα road trip αφιερωμένο στην ελληνική γαστρονομία