Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ανοίγει νέο εστιατόριο στο Λονδίνο και τα social media τα έχουν βάλει μαζί του καθώς οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες. Ένα κλασικό παράδειγμα, που έχει εξοργίσει τον κόσμο είναι η τιμή για τα fish and chips. Το πιο απλό και φθηνό αγγλικό πιάτο, τηγανητό ψάρι με τηγανητές πατάτες, κοστίζουν… χρυσάφι στο εστιατόριο του γνωστού σεφ.

Πιο συγκεκριμένα, τα social media έχουν γεμίσει με εχθρικά μηνύματα προς τον σεφ, καθώς μετέτρεψε το λαικό αγγλικό πιάτο σε είδος πολυτελείας, χρεώνοντάς το 31,50 λίρες Αγγλίας! Κι αυτό συνέβη προτού καν ανοίξει το μαγαζί του, του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 11 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το εστιατόριο του Savoy Hotel, που βρίσκεται πάνω στο ποτάμι και θα έχει εξαιρετικά θαλασσινά! Σύμφωνα με τον κατάλογο του μαγαζιού, μπορεί κάποιος εκεί να βρει σεβίτσε, χαβιάρι και φρέσκα μύδια, σνίτσελ ξιφία, tandoori.
Σύμφωνα με τον κατάλογο, το εστιατόριο χρεώνει ένα ψάρι 24,50 λίρες. Οι πατάτες κοστίζουν 7 λίρες. Οπότε τα κλασικά fish and chips στο μαγαζί του Ράμσεϊ έρχονται σε λίγο… τσιμπημένη εκδοχή… Παράλληλα, το πουρμπουάρ χρεώνεται 15% στο εστιατόριο αυτό, οπότε η τιμή από 31,50 λίρες εκτοξεύεται στα 36,50! Δεν θα πιει και κάτι κάποιος; Δεν θέλουμε να μάθουμε πόσο κοστίζουν τα κρασιά ή τα άλλα, τα πιο ακριβά πιάτα.

Βέβαια, εμείς εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο εστιατόριο δεν θα πάει κάποιος να φάει fish and chips!

Φωτογραφία: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE

Δείτε επίσης:
Jamie Oliver: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή του έχασε 12 κιλά;

Συμφωνία Brexit: Θα μείνουν οι Βρετανοί χωρίς «Fish & Chips»;

Πόσα ξέρεις για την ιστορία του fish n chips;