Ο Ε.Φ.Ε.Τ. μετά από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε τρόφιμα σε υποκαταστήματος εταιρείας στα Ιωάννινα σε κατεψυγμένα παρασκευάσματα, διαπίστωσε την ύπαρξη παθογόνων οργανισμών και απαίτησε την ανάκλησή τους.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» στο υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα, σε κατεψυγμένο παρασκεύασμα από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία «Σουβλάκια κοτόπουλο με μπέικον» με αριθμό Lot 06050 DQ1.2017, ημερομηνία παραγωγής 24/03/2020 και ημερομηνία λήξης 24/03/2021. Το προϊόν, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Foodmaster ΑΕΒΕ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Δείτε επίσης

O ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο μέλι

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυτικού υποκατάστατου τυριού

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα