Με δύο ακόμη χρυσά βραβεία τιμήθηκαν τα PDO κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2021. Με αυτές τις δύο βραβεύσεις, ο αριθμός των χρυσών μεταλλίων που έχουν συγκεντρώσει τα ξηρά και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου μόνο από το διαγωνισμό αυτό, ανέρχονται σε 60!

Το Samos Vin Doux, με βαθμολογία 95/100 και το Samos Nectar, με βαθμολογία 96/100 κέρδισαν επάξια τα χρυσά τους βραβεία ανάμεσα σε κρασιά από 56 διαφορετικές χώρες και επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τη δυναμική του σαμιακού αμπελώνα με το χρυσαφένιο μοσχάτο σταφύλι.

Η διάκριση αυτή έχει μέγιστη βαρύτητα σε όλο τον αγγλόφωνο οινικό κόσμο αλλά και τις διεθνείς αγορές οίνου, καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ανά τον κόσμο. Για 15 συνεχόμενες ημέρες τον Ιούνιο, 170 ειδικοί του κρασιού από όλο τον κόσμο -ανάμεσα στους οποίους και 44 Masters of Wine και 11 Master Sommeliers- δοκίμασαν τυφλά 18.094 κρασιά, αριθμό ρεκόρ για τον διαγωνισμό!

Δείτε επίσης:

Η εποχή της μελιτζάνας: 4 απίστευτα νόστιμες συνταγές

Foodpairing: Πόσα ξέρετε για την αρμονία των γεύσεων;

Πες μου τι ζώδιο είσαι να σου πω τι παγωτό θα φας