Όπως κάθε μήνα, σας προτείνουμε 6 διαφορετικές ετικέτες κρασιού για όλα τα γούστα.

Ocean 2023
Οίνος Λευκός Ξηρός, Κρήτη ΠΓΕ, Ιδαία Οινοποιητική
Από τους αμπελώνες του Βενεράτου, στην καρδιά της αμπελουργικής Κρήτης, το οινοποιείο Ιδαία, των Καλλιόπης Βολιτάκη και Βασίλη Λαδερού, προσφέρουν μια έξοχη εκδοχή της παλιάς ποικιλίας του νησιού, Θραψαθήρι. Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, η προσεκτική οινοποίηση και η 4μηνη ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες, έδωσαν ένα απολαυστικό κρασί με ανοιχτόξανθο, λαμπερό χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες, κομψή αρωματική παρουσία, όπου πρωταγωνιστούν ροδάκινο, γιασεμί, εσπεριδοειδή και κερήθρα, σε διακριτικό φυτικό φόντο και ισορροπημένο, γεμάτο στόμα, με καλό φρούτο, ζωντάνια και μακρύ, λεμονάτο τελείωμα.
Τιμή: περίπου 11,50 € στο ράφι

Ροδίτης 2023
Οίνος Λευκός Ξηρός, Πάτρα ΠΟΠ, Τετράμυθος ΕΠΕ
Ο Ροδίτης, μοναδική ποικιλία σταφυλιού στην ΠΟΠ Πάτρα και μια από τις περισσότερο φυτεμένες στην Ελλάδα, συνδέθηκε στο παρελθόν με μάλλον αδιάφορα, μαζικά κρασιά. Όμως, εδώ και χρόνια, η εικόνα αυτή έχει ανατραπεί, χάρη στις προσπάθειες τολμηρών οινοποιών, όπως του οινοποιείου Τετράμυθος, το οποίο αξιοποιώντας τον ερυθρωπό κλώνο του Ροδίτη, από τους βιολογικής καλλιέργειας, ορεινούς αμπελώνες της Αιγιαλείας, προτείνει ένα αρμονικό, μεσαίου όγκου κρασί, με ευχάριστη οξύτητα, αρώματα, που θυμίζουν εσπεριδοειδή, μήλο και κυδώνι, σε υπόβαθρο τσακμακόπετρας και λαμπερό, αχυροπράσινο χρώμα.
Τιμή: περίπου 11 € στο ράφι

Ταχτάς 2023
Ποικιλιακός Οίνος Λευκός Ξηρός, Ν. Δουλουφάκης
Ο Ταχτάς είναι μια παλιά, γηγενής, λευκή ποικιλία του κρητικού αμπελώνα, που φαίνεται να καλλιεργείται ήδη από τον 15ο αιώνα, ίσως και παλιότερα. Χρησιμοποιήθηκε τόσο ως κρασοστάφυλο, όσο και ως επιτραπέζιο, αλλά κυρίως για την παραγωγή σταφίδας, ώσπου εκτοπίσθηκε από την Σουλτανίνα και σχεδόν εξαφανίσθηκε. Αναβιώνει χάρη στον Νίκο Δουλουφάκη και πραγματικά δίνει εξαιρετικές υποσχέσεις για το μέλλον. Λαμπερό, χρυσόξανθο χρώμα, εκφραστική μύτη σε τόνους βερίκοκου, ακακίας, λεμονανθών και κομπόστας ροδάκινου, μαλακό και σχετικά γεμάτο στόμα, με διακριτική οξύτητα και καλό τελείωμα.
Τιμή: περίπου 11 € στο ράφι

Αμπελοτόπι Λίμνα 2021
Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός, Πελοπόννησος ΠΓΕ, Κτήμα Σπυρόπουλου
Πρωτοπόρος στα ροζέ κρασιά από Μοσχοφίλερο, το Κτήμα Σπυρόπουλου έρχεται τώρα με μια διαφορετική εκδοχή αυτής της αρωματικής ποικιλίας. Από το βιολογικής καλλιέργειας, αμπελοτόπι Λίμνα, στο Αρτεμίσιο, με γηγενείς ζύμες και σύντομο πέρασμα από βαρέλι, γοητεύει με το λαμπερό, πορτοκαλορόδινο χρώμα της, ενώ στη μύτη οι αναμενόμενες τριανταφυλλένιες νότες στοιχίζονται πίσω από το φρεσκοκομμένο γρασίδι, το γεράνι και τα εσπεριδοειδή. Στο πολύ ενδιαφέρον στόμα, η τονισμένη οξύτητα συναντά τη δύναμη και το φρούτο, σε ένα σύνολο με πολυπλοκότητα και διάρκεια.
Τιμή: περίπου 19 € στο ράφι

Λιάτικο Ροζέ 2022
Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός, Ρέθυμνο ΠΓΕ, Οινοποιία Σχήμα
Εξαιτίας της πυρκαγιάς του 2022, στο νότιο Ρέθυμνο, που κατέστρεψε ένα πολύ μεγάλο μέρος των αυτόρριζων αμπελώνων του Βιδιανού, με τους οποίους δούλευε, η χαρισματική οινολόγος Ιλιάνα Μαλίχιν στράφηκε, αναγκαστικά, στο ερυθρό Λιάτικο, πάντα από ρεθυμνιώτικους αμπελώνες και ο πρώτος καρπός αυτής της στροφής είναι το ιδιοσυγκρασιακό, απολαυστικό ροζέ που δοκιμάζουμε. Χρώμα ανοιχτό φλογοκόκκινο, ελκυστική μύτη που θυμίζει κεράσι, βυσσινάδα, φλούδα πορτοκαλιού και κανέλλα, γεύση θερμή, στιβαρή και γεμάτη, με λεπτότατες τανίνες, νεύρο και δύναμη, με ένα ανεπαίσθητα bitter, επίμονο τελείωμα.
Τιμή: περίπου 14 € στο ράφι

Στη Ρίζα του βουνού 2021
Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Ζάκυνθος ΠΓΕ, Οινοποιείο Γράμψα
Από το 2011, που δημιούργησαν το οινοποιείο τους στο ημιορεινό Λαγοπόδο της Ζακύνθου, τα αδέλφια Γράμψα υπηρετούν με συνέπεια την ιδέα της διατήρησης και της ανάδειξης του αμπελουργικού πλούτου του νησιού. Ο ερυθρός Αυγουστιάτης, από αμπελώνες κυριολεκτικά στη «ρίζα του βουνού» Βραχιώνα, ύστερα από 12μηνη παλαίωση σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια, παρουσιάζεται με βαθυκόκκινο χρώμα και σύνθετο μπουκέτο στη μύτη, όπου το γλυκό κεράσι και η φράουλα δένουν αρμονικά με νότες μπαχαρικών, βανίλιας και πιπεριάς. Ισορροπημένο στο στόμα, με άφθονο φρούτο, ευγενικές, στρογγυλεμένες τανίνες, θέρμη και διάρκεια.
Τιμή: περίπου 19 € στο ράφι