Τα κρύα έχουν ξεκινήσει και έχουμε τα ιδανικά κοκτέιλ για την εποχή. Χρειάζονται λίγα υλικά και είναι εύκολα στην προετοιμασία τους.
Boulevardier
«Συγγενής» του negroni με το bourbon αντί για το τζιν να του δίνει μια πιο πλούσια γεύση.
Υλικά:
25 ml bourbon
25 ml Campari
25 ml γλυκό βερμούτ
φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το εξωτερικό του ποτηριού να γίνει κρύο και μετά σουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Bourbon με μήλο
Το μήλο και το ουίσκι ταιριάζουν πολύ και με την προσθήκη των Angostura bitters, η επιτυχία είναι σίγουρη.
Υλικά:
50 ml bourbon
25 ml χυμός λεμονιού
Angostura bitters
χυμός μήλου
φέτες μήλου, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το bourbon, το χυμό λεμονιού και τα bitters σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε σε highball ποτήρι γεμάτο με πάγο και συμπληρώνουμε με χυμό μήλου. Γαρνίρουμε με μια φέτα μήλου.
Manhattan
All time classic με bourbon και βερμούτ. Διαχρονική αξία.
Υλικά:
60 ml bourbon
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
Angostura bitters
φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε το bourbon, το βερμούτ και τα bitters σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι κουπέ και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Νegroni με ρούμι
Μια παραλλαγή στο κλασικό negroni. Βάζουμε κίτρινο ρούμι.
Υλικά:
50 ml κίτρινο ρούμι
50 ml πικρό απεριτίφ
50 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
Εκτέλεση:
Σε μια ένα ποτήρι βάζουμε το ρούμι, το απεριτίφ, το βερμούτ και 25 ml νερό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα σε ένα χαμηλό ποτήρι.
Campfire
Μια πιο ιδιαίτερη συνταγή με marshmallows.
Υλικά:
50 ml bourbon
5 ml malt ουίσκι
5 ml σιρόπι marshmallow
Σιρόπι marshmallows:
100 γρ. mini marshmallows
400 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τα marshmallows με 500ml νερό. Μόλις διαλυθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο και σερβίρουμε με ψημένο marshmallow (προαιρετικά).