Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 8/8
Ριζότο λεμονάτο με κολοκύθια
Ένα ριζότο διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα. Τα κολοκυθάκια, εδώ δένουν τέλεια με τη λεμονάτη γεύση του φαγητού.
Τρίτη 9/8
Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού
Αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας στο φούρνο. Συνοδεύονται με ψητά λαχανικά αρωματισμένα με βαλασαμικό ξίδι και σάλτσα γιαουρτιού με πιπεριές Φλωρίνης και μαϊντανό. Ελαφρύ πιάτο γεμάτο νοστιμιά, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Τετάρτη 10/8
Ρεβιθάδα φούρνου με γλυκάνισο και κύμινο
Μια ωραία μυρωδάτη ρεβιθάδα φούρνου, με γλυκάνισο και κύμινο που την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή.
Πέμπτη 11/8
Ψητά μπαρμπούνια σε αμπελόφυλλα με σάλτσα μάραθου
Το ψάρι στη σχάρα είναι από μόνο του μια πολύ νόστιμη πρόταση, αν το τυλίξετε όμως σε αμπελόφυλλα εκτός από ακόμη πιο ξεχωριστό θα γίνει και πολύ μαλακό, καθώς τα φύλλα το προστατεύουν από την άμεση επαφή με την καυτή σχάρα.
Παρασκευή 12/8
Μπριάμ φούρνου με γιαούρτι και κεφαλογραβιέρα
Το μπριάμ είναι από τα πιο απλά φαγητά με λαχανικά εποχής. Εδώ προσθέτουμε λίγη γραβιέρα και γιαούρτι και το απογειώνουμε.
Σάββατο 13/8
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια στο πήλινο
Μία πολύ λαχταριστή συνταγή για μακαρόνια φούρνου. Ο συνδυασμός σπαγγέτι με κεφτεδάκια είναι από τους πιο αγαπημένους.
Κυριακή 14/8
Μοσχαράκι λεμονάτο
Το λεμονάτο με την αρωματική σάλτσα του, ταιριάζει υπέροχα με ρύζι.
Ορεκτικό
Σαλάτα γλιστρίδα με φινόκιο, τοματίνα και χανιώτικη μυζήθρα
Η γλιστρίδα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αυθεντική μεξικανική κουζίνα. Εδώ, την απολαμβάνουμε με κρητικά προϊόντα, ιδανική για τις ζεστές, καλοκαιρινές ημέρες.
Επιδόρπιο
Lemon curd με καμένη μαρέγκα σε βαζάκια
Η λεμονόκρεμα γίνεται γέμιση για τάρτα λεμόνι, αλλά σερβίρεται και παρέα με μαρέγκα.