Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 4.5
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με πλιγούρι πικάντικο με μελιτζάνα και ντομάτα, σαν μελιτζανοπίλαφο αρωματισμένο με σκόρδο, κόλιανδρο και κύμινο.
Τρίτη 5.5
Στη Μυτιλήνη ζυμώνουν τους κεφτέδες με ούζο και είναι αρωματικοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι. Τους σερβίρουμε με δροσερό πιλάφι με γιαούρτι και γίνονται ένα χορταστικό γεύμα.
Τετάρτη 6.5
Εναλλακτικά γεμιστά για το τραπέζι της Τετάρτης, με πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με χταποδόρυζο.
Πέμπτη 7.5
Τι θα λέγατε για ζουμερά σουβλάκια; Τα μαρινάρουμε σε γλυκόξινη μαρινάδα και είναι τέλεια!
Παρασκευή 8.5
Ζυμαρικά προτείνομυε για την Παρασκευή, με ντοματίνια, καβουρμά και βασιλικό που δίνουν στο πιάτο πλούσια γεύση.
Σάββατο 9.5
Η πάεγια μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδκη, αλλά αξίζει τον κόπο. Την φτιάχνουμε σε αιγαιοπελαγίτικη εκδοχή με θαλασσινά, που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει θάλασσα και θα μας ταξιδέψει νοερά στα νησιά…
Κυριακή 10.5
Καρέ αρνιού με θυμάρι και δεντρολίβανο ψήνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι. Ένα άκρως εντυπωσιακά σε εμφάνιση, λαχταριστά σε γεύση φαγητό, που συνοδεύεται ιδανικά από πατάτες φούρνου.
Για ορεκτικό προτείνουμε μελιτζάνες ρολό με γέμιση μανούρι και σάλτσα γιαουρτιού
και δίπλα τους σαλάτα με 10 λαχανικά και dressing φράουλας.
Για επιδόρπιο, εύκολη τάρτα σε ποτήρι με crumble λεμόνι και γιαούρτι κόκκινων φρούτων.