Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 29/8
Γεμιστά της γιαγιάς με μυρωδικά και πελτέ
Τα γεμιστά που αγαπά όλη η οικογένεια, είναι σταθερή αξία στο ελληνικό τραπέζι. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ντομάτες και οι πιπεριές είναι στην εποχή τους.
Τρίτη 30/8
Κοτοκεφτεδάκια με γέμιση μοτσαρέλα
Τραγανά έξω, αφράτα μέσα, τα κεφτεδάκια είναι από τους μεζέδες που δύσκολα αντιστέκεσαι. Ακόμα πιο δύσκολα, όταν είναι γεμιστοί με κάποιο ωραίο, κρεμώδες τυρί, όπως η μοτσαρέλα.
Τετάρτη 31/8
Σουπιές με φασόλια μαυρομάτικα και μάραθο
Τα μαυρομάτικα συνήθως σερβίρονται ως σαλάτα. Σε αυτή τη συνταγή, εκτός από τον μάραθο, παντρεύονται με τις σουπιές σε ένα υπέροχο λαδερό!
Πέμπτη 1/9
Κοτόπουλο με κάρι, κρέμα γάλακτος και τζίντζερ
Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, μεταμορφώνεται σε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις όταν το μαρινάρουμε με μπαχαρικά όπως κάρι, κύμινο και κουρκουμά.
Παρασκευή 2/9
Μπριάμ με φρέσκια ντομάτα και ξινομυζήθρα
Καλοκαιρινό και μαμαδίστικο. Φτιάχνουμε για το οικογενειακό τραπέζι μπριάμ, με φρέσκια ντομάτα και ξινομυζήθρα.
Σάββατο 3/9
Σκορδάτες μπριζόλες με αρωματική κρέμα πολέντας
Ζουμερές μπριζόλες που ετοιμάζουμε στο πι και φι και συνοδεύουμε με λαχταριστή κρέμα πολέντας, που τους πάει πολύ.
Κυριακή 4/9
Σουτζουκάκια υπερπαραγωγή με κροκέτες πατάτας
Τα σουτζουκάκια, σε μια πιο ιδιαίτερη εκτέλεση. Συνταγή από τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, συνδυασμένα με λαχταριστές παρατοκροκέτες.
Ορεκτικό
«Σπαγγέτι» κολοκυθιών με σάλτσα αβοκάντο και κάρι
Χορταστική, υγιεινή και θρεπτική σαλάτα με κολοκυθάκια και σάλτσα αβοκάντο, πασπαλισμένη με με σουσάμι.
Επιδόρπιο
Εύκολo τιραμισού με κονιάκ και κακάο
Ένα από τα πιο απολαυστικά επιδόρπια, σε μία εύκολη εκδοχή που θα μας λύσει τα χέρια σε κάθε τραπέζι που ετοιμάζουμε.