Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Το μενού της εβδομάδας

Δευτέρα 13/10

Ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα μπουγιουρντί

Μια μακαρονάδα που «ζεσταίνει» πικάντικα τα πιάτα μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το μπουγιουρντί γίνεται μια υπέροχη σάλτσα στα γρήγορα – εξάλλου, το μεγάλο πλεονέκτημα του air fryer είναι η εξοικονόμηση χρόνου. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τρίτη 14/10

Ροφός με κολοκυθάκια

Μαγειρεύουμε ροφό στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια. Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις στο πιάτο τους. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τετάρτη 15/10

Κοτόπουλο τηγανιά με καπνιστή γαλοπούλα και γραβιέρα Κρήτης

Απολαυστική τηγανιά κοτόπουλου, που συνοδεύει ιδανικά το κρασί αλλά και τη μπίρα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πέμπτη 16/10

Μπουλέρι ή αλλιώς αυγά με πατάτες γιαχνί

Ενας μοναδικός μεζές για τη μέση με όνομα κυκλαδίτικο. Προζυμένιο ψωμί και φέτα απαραιτήτως! Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Παρασκευή 17/10

Φασουλονταβάς με φασόλια Πρεσπών

Παραδοσιακό φαγητό της Μακεδονίας, με αρκετές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή, που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σάββατο 18/10

Χοιρινός λαιμός με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί

Φτιάχνουμε χοιρινό λαιμό με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, κεφαλονίτικη κεφαλογραβιέρα και φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Εύκολο φαγητό με λίγα υλικά και εγγυημένο απολαυστικό αποτέλεσμα. Μια συνταγή της Αργυρώς Κουτσού. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κυριακή 19/10

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κολοκύθα και γλυκό κρασί

Πιάτο που αξιοποιεί τη φθινοπωρινή κολοκύθα με έναν από τους πιο νόστιμους τρόπους. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σαλάτα

Μεταβατική σαλάτα από καλοκαίρι σε φθινόπωρο

Παίρνουμε τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού και τα πρώτα του φθινοπώρου και φτιάχνουμε την πιο νόστιμη και υγιεινή σαλάτα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Επιδόρπιο

Sachertorte (Ζάχερ Τόρτε), η διάσημη αυστριακή τούρτα

Ένα σοκολατένιο κέικ που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιέννη από το σεφ Franz Sacher το 1832. Φτιάξτε το 1 μέρα πριν το σερβίρετε. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.