Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 9/1
Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα
Η ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, με απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιμο και ελαφρύ!


Τρίτη 10/1

Μπουκατίνι µε ελιές και σκορδάτα µπουκούνια
Μια πρωτότυπη συνταγή με ζυμαρικά που φέρει την υπογραφή της Μαρίας Διακάτου.


Τετάρτη 11/1

Σελινόριζα με αρακά ασπρογιαχνί
Ένα χορταστικό και θρεπτικό φαγητό και, αν έχετε παιδιά, θα λατρέψουν τη γλύκα της σελινόριζας. Χρησιμοποιήστε το ασπρογιαγχνί ως βάση για να ετοιμάστε άλλα φαγητά προσθέτοντας κοτόπουλο ή ψάρι. Μαγειρέψτε το και σκέτο με αβγολέμονο, που του ταιριάζει ιδανικά.


Πέμπτη 12/1

Ψαρόσουπα με λαχανικά
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει!


Παρασκευή 13/1

Φασόλια πλακί
Η Γιώτα Κουφαδάκη, cheffe patronne του εστιατορίου Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, μας έδωσε μια απλή συνταγή για άσπρα φασόλια, που ποτέ δεν θα πειράξει γιατί έτσι την έκανε η γιαγιά της.


Σάββατο 14/1

Αρνίσια κεμπάπ
Μια κλασική και αγαπημένη επιλογή BBQ στην πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της.


Κυριακή 15/1

Μοσχαρίσια στηθοπλευρά με τραχανά και ανθότυρο
Η Κυριακή Φωτοπούλου μαγειρεύει για εμάς μοσχάρι στην κατσαρόλα με τραχανά και του δίνει έξτρα γεύση προσθέτοντας ξηρό ανθότυρο Νάξου.


Για ορεκτικό

Φτιάχνουμε ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα
Φτιάχνουμε ζουµερές ντοµάτες στον φούρνο, παραγεμισμένες με μοτσαρέλα και δίνουμε έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο τραπέζι.


Για επιδόρπιο

Μπακλαβάς με πορτοκάλι, καρύδια και τζίντζερ
Ο κλασικός και αγαπημένος μπακλαβάς σε μια συνταγή λίγο πειραγμένη. Το άρωμα τζίντζερ ταιριάζει πολύ με την κανέλα, το γαρίφαλο και το σιρόπι. Ιδανικό επιδόρπιο για τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια που θα τους ενθουσιάσει όλους!