Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 12/8
Τουρλού κατσαρόλας με φέτα
Ένα φαγητό που μοσχοβολά καλοκαίρι με λαχανικά εποχής, όλα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα. Απλά υπέροχο!
Τρίτη 13/8
Βλιτόπιτα
Τα βλίτα, τα χόρτα της ελληνικής υπαίθρου που μοσχοβολούν από τη φρεσκάδα της μεσογειακής κουζίνας και φέρνουν στο καθημερινό μας τραπέζι αύρα καλοκαιριού, δίνουν αυτή την πεντανόστιμη και λαχταριστή πίτα.
Τετάρτη 14/8
Μοσχαράκι κοκκινιστό παραδοσιακό
Ένα κλασικό μαμαδίστικο πιάτο, ιδανικό για να το ετοιμάσετε για αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.
Πέμπτη 15/8
Κυρίως
Αρνίσια παϊδάκια με πορτοκάλι στη λαδόκολλα
Φτιάχνουμε αρνίσια παϊδάκια με τον αυτόν τον λαχταριστό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό τρόπο, που ξέρουν να κάνουν στα μερακλίδικα ψητοπωλεία.
Ορεκτικό
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Παραδοσιακό έδεσμα της Σαντορίνης για μεζέ ή πρώτο πιάτο. Γίνεται με μικρά, άνυδρα ντοματάκια που αφθονούν στο νησί, πάντα ψιλοκομμένα και ποτέ τριμμένα, ανακατεμένα με μπόλικα κρεμμύδια και μυρωδικά
Επιδόρπιο
Μαλεμπί
Το μαλεμπί χρειάζεται λίγα υλικά, είναι δροσερό και αρωματικό. Σερβίρεται με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.
Παρασκευή 16/8
Κοπανάκια κοτόπουλου με φασολάκια και λιαστή ντομάτα
Κάθε εποχή, με κάθε πιθανό συνδυασμό υλικών και κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, το κοτόπουλο εμπνέει συνταγές για όλα τα γούστα. Εδώ τα κοπανάκια μαγειρεύονται με φρέσκα φασολάκια και λιαστές ντομάτες και σερβίρονται με φλοίδες από γραβιέρα Νάξου.
Σάββατο 17/8
Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης
Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σουβλάκι από ψάρι, το πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης (που του δίνει απίθανη γεύση και άρωμα) και το συνοδεύουμε με παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο. Αν δεν βρούμε παντζάρια, το συνοδεύουμε με κάποια άλλη σαλάτα, πχ αμπελοφάσουλα.
Κυριακή 18/8
Μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας
Ο εθνικός μας μουσακάς, το πιο αναγνωρίσιμο ίσως πιάτο της ελληνικής κουζίνας, σε μια νέα συνταγή με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας που απογειώνει τη γεύση του. Ένα πιάτο που θα λατρέψουμε ξανά!