Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 20/2
Μακαρονάδα Αλφρέντο με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Φτιάχνουμε μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες μακαρονάδες, δηλαδή, σπαγγέτι Αλφρέντο. Με λίγα υλικά ετοιμάζουμε ένα απολαυστικό και γρήγορο πιάτο.


Τρίτη 21/2

Μπρόκολο με κοτόπουλο ογκρατέν
Μοιάζει οπτικά με παστίτσιο, αλλά είναι μια συνταγή με μπρόκολο, κοτόπουλο και απαλή μπεσαμέλ που θα αγαπήσετε εξίσου.


Τετάρτη 22/2

Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα
Μια πλούσια πίτα, με ιδιαίτερη τεχνική στην παρασκευή και βασικό συστατικό της τη φέτα, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία της (κάσιου = τυρί).


Πέμπτη 23/2

Τας κεμπάπ με αρνάκι και πιλάφι
Αυτό το τας κεμπάπ με αρνάκι και πιλάφι ήταν από τα καλύτερα φαγητά της μητέρας μου και της «δεύτερης» μητέρας μου, της Χρυσάνθης, που μύησε τη μητέρα μου στην υπέροχη μαγειρική της.


Παρασκευή 24/2

Ντοματόσουπα με ρύζι
Τι πιο απλό και νόστιμο από μια ντοματόσουπα τον χειμώνα; Ο Σωτήρης Ευαγγέλου βάζει στην κατσαρόλα ένα από τα πιο οικεία υλικά και δημιουργεί ένα πιάτο που μας ηρεμεί και μας ζεσταίνει.


Σάββατο 25/2

Κακαβιά
Η Γιώτα Κουφαδάκη από το εστιατόριο Μπουκαδούρα μας φτιάχνει το αγαπημένο πιάτο του γιου της, που όπως λέει η ίδια, δεν θέλει πολλά – πολλά και όχι πολύ ώρα στη φωτιά.


Κυριακή 26/2

Σουτζουκάκια σμυρναίικα
Η Ντίνα Χαρίση από την Παλιά Φάβα μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για τα αφράτα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια της.


Για ορεκτικό

Πουρές από κουνουπίδι και αμύγδαλα, με σταφίδες και καραμελωμένο μπέικον
Φτιάχνουμε το κουνουπίδι αλλιώς, φτιάχνουμε δηλαδή πουρέ από κουνουπίδι και αμύγδαλα, με σταφίδες και καραμελωμένο μπέικον. Το μόνο σίγουρο είναι πως η νοστιμιά του θα σας εκπλήξει.


Για επιδόρπιο

Trifle με cookies βρώμης, κρέμα και κόκκινα φρούτα
Αυτό το επιδόρπιο κλείνει ευχάριστα κάθε τραπέζι! Τα παιδιά θα λατρέψουν τα τραγανά cookies βρώμης που περιέχει.