Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 1/7
Κλασικό κοτόπουλο με μπάμιες
Κλασικό, αγαπημένο και μαμαδίστικο. Φτιάχνουμε κοτόπουλο με μπάμιες, ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και μοσχοβολά σπιτική θαλπωρή.
Τρίτη 2/7
Κολιομακαρονάδα
Μια διαφορετική μακαρονάδα που μπορεί να αποτελέσει τον πιο νόστιμο παρεΐστικο ψαρίσιο μεζέ του καλοκαιριού: λιγκουίνι με ψητούς κολιούς. Ταιριάζει τέλεια με ούζο και καλή παρέα!
Τετάρτη 3/7
Κεφτεδάκια μελιτζάνας με ξιδάτη σάλτσα ντομάτας
Ο συνδυασμός ντομάτας, σκόρδου και ξιδιού δίνει την αγαπημένη μου ντοματένια σάλτσα. Συνήθως τη σερβίρω με τηγανητές μελιτζάνες ή με πεντανόστιμα κεφτεδάκια μελιτζάνας!
Πέμπτη 4/7
Κοκκινιστό χοιρινό με ρεβίθια και λιαστές ντομάτες στο πήλινο
Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται με λαχανικά και ρεβίθια στο πήλινο και δημιουργεί ένα γευστικό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Παρασκευή 5/7
Πικάντικο φακόρυζο με σάλτσα από ταχίνι
Η υψηλή διατροφική αξία της κλασικής συνταγής εμπλουτίζεται με ταχίνι. Το αποτέλεσμα; Ένα απλό και θρεπτικό πιάτο με ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα.
Σάββατο 6/7
Παστουρμαδόπιτα με ζύμη γιαουρτιού και ψητά ντοματίνια
Αν η πληθωρική σε γεύση παστουρμαδόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες σας πίτες, δοκιμάστε τούτη την εκδοχή της. Η πανεύκολη ζύμη με γιαούρτι, η σάλτσα από καραμελωμένα ντοματίνια, αλλά και το ψήσιμο σε μαντεμένιο σκεύος -ή σε αντικολλητικό- την καθιστούν ασύγκριτη!
Κυριακή 7/7
Παϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με salsa πράσινων μυρωδικών
Αυτά τα παϊδάκια προβατίνας αναβαθμίζονται με τη σος πράσινων μυρωδικών και αποκτούν άλλη γευστική διάσταση!
Ορεκτικό
Φλογέρες μπριάμ και τρία ντιπ γιαουρτιού
Αυτές οι τραγανές φλογέρες είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό στο καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Εάν μάλιστα τις συνοδεύσετε με ένα -ή πολλά- από τα ντιπ που σάς προτείνουμε είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσετε τους πάντες με τις μαγειρικές σας ικανότητες και τη δημιουργικότητά σας.
Επιδόρπιο
Μους καρπουζιού
Αυτή η ελαφριά μους καρπουζιού μπορεί να σερβιριστεί τόσο στα καθημερινά, όσο και στα επίσημα τραπέζια. Τα φύλλα μέντας αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς.