Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς

Δευτέρα 6/12
Γλυκός τραχανάς με κοτόπουλο
Το πιο μαμαδίστικο φαγητό μαγειρεύεται στη Θεσσαλονίκη με τον περίφημο γλυκό τραχανά από τη Χαλκιδική. Ντοματένιος ή λεμονάτος, ο τραχανάς με κοτόπουλο δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό τραπέζι.

Τρίτη 7/12
Χοιρινό με δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα και τα κυδώνια δίνουν τη γλύκα τους στο κρέας που γίνεται λουκούμι.

Τετάρτη 8/12
Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια και αρσενικό Νάξου
Ένα εύκολο, αλλά εντυπωσιακό σε εμφάνιση και νοστιμιά πιάτο

Πέμπτη 9/12
Γαριδόσουπα με λαχανικά
Μια πεντανόστιμη σούπα με γαρίδες που θα απολαύσετε μια καθημερινή αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό σε επίσημα τραπεζώματα.

Παρασκευή 10/12
Στικ κοτόπουλου παναρισμένα και γλυκιά σάλτσα ροδιού
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κοτομπουκιάς με τα συνηθισμένα ντιπ που έχουμε φάει χίλιες φορές. Αν τα συνδυάσουμε με ρύζι ατμού θα έχουμε ένα πολύ χορταστικό κυρίως που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Σαββάτο 11/12
Γεμιστός κιμάς με ρεβίθια και αρνάκι
Πληθωρικό πιάτο με κεφτέδες που γεμίζουν με αβγά και σερβίρονται με αρνάκι και ρεβίθια

Κυριακή 12/12
Αρνίσια παϊδάκια με κύμινο, αρακά και σαλάτα με φακές
Τα αγαπημένα μας αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε ντομάτα, πάπρικα, κύμινο και τζίντζερ με φακές και αρακά. Μια διαφορετική γευστική πρόταση, ένα πιάτο με ξεχωριστά αρώματα που ετοιμάζεται πολύ εύκολα και ξεχωρίζει στο κυριακάτικο τραπέζι.

Το άρθρο της εβδομάδας