Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 17/6
Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον
Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή: χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Η προσθήκη του μπέικον της δίνει έξτρα δόσεις νοστιμιάς ενώ αν επιλέξουμε να την συνδυάσουμε στο καλοκαιρινό τραπέζι μας με μία δροσερή σαλάτα εποχής, το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον απογειωτικό.

Τρίτη 18/6
Νιόκι με μανιτάρια, βούτυρο και πάπρικα
Ένα νόστιμο πιάτο με νιόκι, μανιτάρια, βούτυρο και πάπρικα και με αέρα Ιταλίας που μπορεί να σερβιριστεί στο καθημερινό τραπέζι αλλά κι ως ορεκτικό σε ένα κυριακάτικο γεύμα.

Τετάρτη 19/6
Πράσινη σαλάτα με φασολάκια και γαρίδες
Τα καλοκαιρινά φασολάκια γίνονται η βάση σε αυτή την απολαυστική σαλάτα με γαρίδες και κορόμηλα. Η βινεγκρέτ με λάιμ, σησαμέλαιο και μια ιδέα τσίλι ταιριάζει πολύ με τις γαρίδες και αρωματίζει υπέροχα αυτό το δροσερό πιάτο που μπορεί αν σερβιριστεί και ως ελαφρύ γεύμα.

Πέμπτη 20/6
Αρνίσια παϊδάκια με κύμινο, αρακά και σαλάτα με φακές 
Τα αγαπημένα μας αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε ντομάτα, πάπρικα, κύμινο και τζίντζερ με φακές και αρακά. Μια διαφορετική γευστική πρόταση, ένα πιάτο με ξεχωριστά αρώματα που ετοιμάζεται πολύ εύκολα και ξεχωρίζει στο κυριακάτικο τραπέζι.

Παρασκευή 21/6
«Φρουτάλια» με λουκάνικα Τζουμαγιάς, πατάτες και κολοκυθάκια
Φτιάχνουμε παραδοσιακή ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκια και λουκάνικα. Χορταστική και νόστιμη μπορεί να σερβιριστεί ως μεσημεριανό γεύμα αλλά και ως πλούσιο πρωινό.

Σάββατο 22/6
Κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου
Μια πλούσια θρεπτική κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου, ένα χωριουδάκι στα 1200 μέτρα στις πλαγιές της Τύμφης. Οι Ηπειρώτισσες μαθαίνουν να ανοίγουν φύλλο από την κούνια αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και με έτοιμο.

Κυριακή 23/6
Παστίτσιο
Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό που ενώνει γύρω από το τραπέζι την ελληνική οικογένεια, στην κλασική και παραδοσιακή εκδοχή του, που δίνει εγγυημένα νόστιμα αποτελέσματα και φέρνει στις γαστρονομικές μας συναθροίσεις πνοή σπιτικής θαλπωρής.

Ορεκτικό
Ψητά κολοκύθια με πρασινάδες, βερίκοκο και ελιές Καλαμών 
Η συνταγή που σας προτείνουμε αυτή τη φορά έχει να κάνει με τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια που παίρνουν τη μυρωδιά του κάρβουνου και σερβίρονται μαζί με δροσερά σαλατικά και φρούτα της εποχής.

Επιδόρπιο
Σιροπιαστή πίτα με γάλα καρύδας από τον Στέλιο Παρλιάρο
Με εξωτικά αρώματα και γεύση καρύδας, αυτό το γλυκό, δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου, θυμίζει αρκετά το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο. Το γάλα καρύδας κάνει τη διαφορά ενώ το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται και στην ιδιαίτερη διαχείριση των φύλλων κρούστας για μπακλαβά.