Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της 92ης τελετής Όσκαρ ήταν η εμφάνιση του Έμινεμ. Ο 47χρόνος πια ράπερ σάρωσε στην κυριολεξία, καθώς έκανε όλο το «οσκαρικό κοινό» να τον κοιτάζει εκστασιασμένο, με τα ξένα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι αν διέρρεε η πληροφορία ότι θα εμφανιζόταν, ο τραγουδιστής είχε την επιλογή να ακυρώσει την εμφάνισή του. Ο Έμινεμ τραγούδησε το «Lose Yourself» που είχε κερδίσει Όσκαρ το 2003, ως το τραγούδι της ταινίας 8ο Μίλι, το οποίο βέβαια ο ίδιος δεν είχε πάει να παραλάβει τότε. Μάλιστα, τώρα ανέβασε με χιούμορ το στιγμιότυπο της τότε απονομής του και σχολίασε: «Συγγνώμη που μου πήρε 18 χρόνια να έρθω». Να σημειώσουμε, πως ήταν η πρώτη στιγμή των Όσκαρ 2020 που το κοινό σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει και συμμετείχε τραγουδώντας, αναμέσά τους ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

O νέος γυμνασμένος Έμινεμ
Στα 47 του πλέον χρόνια ο Έμινεμ κατάφερε να μοιάζει ξανά σε εκείνον το νεαρό ράπερ, που έχτιζε την καριέρα του με τους επαναστατικούς του στίχους (ίσως και σε καλύτερη εκδοχή). Έχει ιδιαίτερη σημασία η συγκεκριμένη εμφάνισή του, καθώς, όπως είναι γνωστό, ήταν εθισμένος σε ουσίες αλλά και στο φαγητό. Μάλιστα το 2009, ο διάσημος ράπερ έφτασε να ζυγίζει 105 κιλά! Όπως είχε γίνει γνωστό έτρωγε ασταμάτητα fast food και είχε πρόβλημα με τον ύπνο του. Όλα ξεκίνησαν να αλλάζουν, όταν έβαλε τη γυμναστική στη ζωή του. Ο ίδιος μάλιστα έχει πει πως ξεκίνησε να καταλαβαίνει το λόγο που οι εθισμένοι άνθρωποι «εθίζονται» μετά στη γυμναστική. Μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό του χάμστερ, κι αυτό επειδή άρχισε να τρέχει 17 χιλιόμετρα την ημέρα στο διάδρομο. Ο ίδιος μιλώντας στο περιοδικό «Rolling Stone» είπε πως ξυπνάει στις 7:30-8:00 το πρωί και γυμνάζεται, ενώ παράλληλα κάνει πυγμαχία και ποδήλατο. Η διατροφή του πλέον περιλαμβάνει βάφλες με χαμηλά λιπαρά, χωρίς σιρόπι και χωρίς ζάχαρη και ένα ενεργειακό ποτό. Κάπως έτσι έχασε σιγά σιγά 40 ολόκληρα κιλά!

O Έμινεμ, όπως φάνηκε και στην εμφάνιση του στα Όσκαρ δεν «γύρισε πίσω», ωστόσο έχει δηλώσει φανατικός θαυμαστής των tacos και ειδικά της αλυσίδας Taco Bell. To μυστικό του για την νέα του υγιεινή ζωή είναι απλό: διατροφή και γυμναστική.

Φωτογραφίες: AFP / VISUALHELLAS.GR