Το βιβλίο μαγειρικής της Γκουίνεθ Πάλτροου, It’s All Easy, είναι γεμάτο με εύκολα γεύματα, που ο καθένας μπορεί να φτιάξει. Αυτή που ξεχωρίζουμε είναι η παρακάτω συνταγή για νόστιμη καρμπονάρα. «Η καρμπονάρα είναι το τέλειο δείπνο για όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις- είναι πανεύκολο να το φτιάξεις. Για να μην αναφέρω ότι όλοι έχουν σχεδόν πάντα τα υλικά στην κουζίνα τους», γράφει η Γκουίνεθ.
Να λοιπόν η συνταγή:
Υλικά:
113γρ. πανσέτα ή μπέικον, ψιλοκομμένα
2 κρόκοι αβγού (ή 3 αν θέλετε η σάλτσα να είναι πολύ κρεμώδης)
1 μεγάλο αβγό
1 ½ φλιτζ. Τριμμένη παρμεζάνα
1 κουτ. γλυκού πιπέρι, φρεσκοτριμένο
340γρ. Bucatini
Διαδικασία:
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε την παντσέτα πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανή, δηλαδή για 5-7 λεπτά.
Βάζετε τους κρόκους, το αβγό, το τυρί και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε.
Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό. Σουρώνετε τα μακαρόνια, τα προσθέτετε στο μπολ με το τυρί και τα αβγά και ανακατεύετε.
Προσθέτετε την πανσέτα και ό,τι λίπος έχει μείνει στο τηγάνι και ανακατεύετε, προσθέτοντας το νερό από το ζυματικά 1 κουτ. σούπας τη φορά μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης (συνήθως χρειάζεται ¼ του φλιτζ).
Αν θέλετε προσθέτετε επιπλέον τυρί, πιπέρι και αλάτι.