Η Δέσποινα Βανδή φαίνεται πως έχει βάλει στόχο με τη νέα σεζόν να αποκτήσει τη δική της εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση, αφού δεν χάνει ευκαιρία να μοιράζεται με τους ακόλουθούς της τις αγαπημένες της συνταγές.

Πριν μερικές μέρες μάλιστα μας σύστησε τη θεία της, Ελένη, και μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε ένα από τα αγαπημένα της γλυκά, τους λουκουμάδες. «Η θεία Ελένη είπε πως αν θέλουμε βέβαια μέσα στο χυλό μπορούμε να βάλουμε τριμμένη φέτα και να γίνουν αλμυροί! Το σύνηθες είναι με μέλι και κανέλα! Δε μπόρεσα να αντισταθώ παιδιά! Ειναι πεντανόστιμοι», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας. Να θυμάστε ότι το λάδι θα πρέπει να κάψει καλά και ότι το κουτάλι το βρέχουμε κάθε φορά πριν το βάλουμε στο χυλό! Το κάνει και η θεία Ελένη αν το παρατηρήσετε! Ειναι πολύ εύκολο να τους φτιάξετε!», συνέχισε.

loukoumades

Υλικά:
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό
1κγ αλάτι
1/2 κγ ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι, όπως το έκοψα με το μάτι γιατί η θεία Ελένη έλεγε “όσο πάρει” και ίσως και λίγο παραπάνω, έγραψε η τραγουδίστρια.

Διαδικασία:
Βάζετε τη μαγιά σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό και την αφήνετε για 15′. Μετά μέσα σε μια λεκάνη βάζετε το υπόλοιπο νερό και εκεί μέσα την ενεργοποιημένη πια μαγιά το αλάτι τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι νερουλός. Σκεπαζουμε με πετσέτες και τον αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

«Όταν φτιάξετε τα τσιριχτά πείτε μου τις εντυπώσεις σας! Καλό μας Δεκαπενταύγουστο! Απο τον Πόντο στα Πεύκα και από τα Πεύκα με αγάπη σε σας!», ευχήθηκε μέσω Instagram.

https://www.instagram.com/p/BXutqnyhOpd/