Ξέρουμε πως η Βασίλισσα έχει αδυναμία στο ποτό και ειδικά στο τζιν, ωστόσο τώρα μάθαμε και τη συνταγή για το αγαπημένο της κοκτέιλ.

Φυσικά, από το  αγαπημένο κοκτέιλ της Βασίλισσας δε θα μπορούσε να λείψει το τζιν, ωστόσο αυτήν την φορά συνδυάζεται με το Dubonnet. Η Βασίλισσα έχει εμπιστευτεί τη παρασκευή του συγκεκριμένου κοκτέιλ, στον Paul Whybrew.

Οι άνθρωποι από τον στενό κύκλο της Βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκαν τη συνταγή για το αγαπημένο της ποτό με αφορμή την κυκλοφορία της νέας βασιλικής έκδοσης του περιοδικού PEOPLE. Σύμφωνα, λοιπόν, με το People Royals η συνταγή είναι πολύ απλή: Προσθέτεις το Dubonnet με 30γρ. τζιν, πάγο και ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να παγώνει. Στη συνέχεια το σερβίρεις σε ένα ποτήρι για μαρτίνι και προσθέτεις μια φλούδα λεμονιού.

Γενικά, υπάρχει μια συζήτηση γύρω  από το πόσο αλκοόλ καταναλώνει η Βασίλισσα.  Στο βιβλίο «Long Live the Queen! 13 Rules for Living from Britain’s Longest Reigning Monarch», ο συγγραφέας Bryan Kozlowski είχε αναφέρει πως η Βασίλισσα συνήθως πίνει τέσσερα δυνατά κοκτέιλ την ημέρα – ξεκινώντας λίγο πριν από το μεσημεριανό γεύμα. Ωστόσο, ο κύκλος της Βασίλισσας αρνείται αυτή τη φήμη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην βασιλικού σεφ Darren McGrady, ο οποίος είχε  αναφέρει ότι η Βασίλισσα θα ήταν συνέχεια μεθυσμένη αν έπινε τόσο όσο φημολογείται.

Σύμφωνα με τον Kozlowski, η ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ είναι μέρος του μυστικού της μακράς βασιλείας της -και της ικανότητάς της να διατηρεί την ψυχική της υγεία ήρεμη. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, το αλκοόλ ήταν πάντα λειτουργικό για τη γρήγορη ανακούφιση από το άγχος -μια δόση υγρής αποσυμπίεσης τις έντονες μέρες», γράφει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:
Βασίλισσα Ελισάβετ: πώς γιορτάζει… μαγειρικά τα 70 χρόνια βασιλείας;

Αυτά είναι τα φαγητά που απαγορεύεται να φάει η βασιλική οικογένεια

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη βασιλική οικογένεια (και αφορούν το φαγητό)