Από το comfort πιλάφι της μαμάς μέχρι τα πιο εκλεπτυσμένα ασιατικά πιάτα, το ρύζι έχει κερδίσει επάξια μια μόνιμη θέση στο τραπέζι μας. Αν και το έχουμε συνδέσει με παραδοσιακές συνταγές, αυτός ο ταπεινός κόκκος αποδεικνύεται εξαιρετικά ευέλικτος και μπορεί να μεταμορφωθεί σε πολύ περισσότερα από μια απλή γαρνιτούρα.
Tο ρύζι μάς καλεί να το εξερευνήσουμε ξανά μέσα από δημιουργικούς και εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος.
Επιλέξαμε 5 συνταγές για να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε το ρύζι αλλιώς
Μαύρο ριζότο
Το ριζότο είναι πιάτο που στην Ιταλία φτιάχνουν κατά κόρον. Εδώ το προτείνουμε στην πιο… σκούρα του εκδοχή, μαγειρεύοντάς το με σουπιές και το μελάνι τους.
Τάρτα ρυζιού
Με το ρύζι δεν φτιάχνεις μόνο αλμυρά πιάτα, αλλά και γλυκά. Μπορεί το ρυζόγαλο να είναι το πρώτο γλυκό που σου έρχεται στο μυαλό αλλά και αυτή η τάρτα ρυζιού είναι υπέροχη.
Arancini με μορταδέλα και φιστίκι
Τα arancini είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό των Ιταλών γειτόνων μας από ρύζι. Εδώ με την προσθήκη μορταδέλας και φιστικιού γίνονται ακόμη πιο ξεχωριστά για ένα κάλεσμα στο σπίτι με φίλους.
Μεξικάνικο πικάντικο ρύζι
Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, θα ενθουσιαστείτε με το μεξικάνικο ρύζι που δεν λείπει ποτέ από τις παραδοσιακές fajitas και συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και κοτόπουλο.
Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα
Αυτά τα υγιεινά και εύκολα κεφτεδάκια θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών!
Διαβάστε επίσης:
Η επιστήμη πίσω από τα τέλεια γεμιστά