Στο χιονοδρομικό κέντρο του Γκουλμάργκ στο Κασμίρ της Ινδίας στα Ιμαλάια κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο ιγκλού εστιατόριο στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο Σιέντ Γουασίμ Σχαχ που το σχεδίασε, πρόκειται για το μεγαλύτερο ιγκλού εστιατόριο στον κόσμο με ύψος περίπου 11,5 μέτρα και με  διάμετρο 14 μέτρα. Ο δημιουργός του έχει υποβάλει αίτηση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.Το τεράστιο ιγκλού κατασκευάστηκε σε υψόμετρο 2.650 μέτρων στο χιονοδρομικό κέντρο Γκουλμάρκ της Ινδίας, στην οροσειρά των Ιμαλαΐων και προσφέρει φαγητό, καφέ και ποτό σε 40 επισκέπτες.

Το ιδιαίτερο εστιατόριο έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους τουρίστες που καταφτάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο. «Χίλιοι επτακόσιοι άνθρωποι δούλευαν μέρα νύχτα σε δυο βάρδιες για να το ολοκληρώσουν σε 64 μέρες», εξηγεί ο Σιέντ. Ντόπιοι και ξένοι που καθημερινά καταφτάνουν κατά χιλιάδες στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο εντυπωσιάζονται από το τεράστιο ιγκλού, ενώ βίντεο με την εντυπωσιακή κατασκευή έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα και έχουν διαδώσει την ύπαρξή του εκεί.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης:
Kορωνοϊός: Φούσκες-ιγκλού για γεύματα με ασφάλεια

Σεφ δημιουργεί σοκολατένιο διαστημόπλοιο και γίνεται viral

Τα viral μπισκότα του TikTok με τα 14 εκατ. views