Κι όμως, έγινε και αυτό. Η νέα τάση αυτοφωτογράφισης κάνει την παρθενική της εμφάνιση και σε… τοστ.

Η εταιρεία Vermont Novelty Toaster Corporation εδώ και 4 χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή ενός είδους φρυγανιέρας κάπως διαφορετικής από τα μέχρι τώρα δεδομένα. Έχει ενσωματωμένη μια πλακέτα η οποία είναι κατασκευασμένη και τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτυπώνεται στο φρυγανισμένο ψωμάκι το σχέδιο που υπάρχει πάνω σ’αυτήν.

lancetoast

Μέχρι πρόσφατα οι υπεύθυνοι παραγωγής ειδικεύονταν σε παραγγελίες που αφορούσαν λογότυπα, πέρυσι όμως ένα νέο μοντέλο που κυκλοφόρησε στην αγορά με τη μορφή του Ιησού είχε μεγάλη ανταπόκριση. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή εμφάνισης μιας νέας ιδέας: Την κατασκευή μοντέλων που θα αποτυπώνουν και προσωπογραφίες στο ψωμί.

platecut

cadprog

Με έμπνευση λοιπόν τη νέα τάση των selfies, δηλαδή την αυτοφωτογράφιση, οι κατασκευαστές επινόησαν  την τοστιέρα-φρυγανιέρα που αποτυπώνει στο ψωμάκι τη φωτογραφία του χρήστη της. Το μηχάνημα που κατασκευάζει τις πλακέτες που ενσωματώνονται στη φρυγανιέρα συνδέεται με έναν υπολογιστή από τον οποίο ξεκινάει όλη η διαδικασία. Σε πρώτη φάση, ο πελάτης δίνει σε ψηφιακή μορφή τη φωτογραφία που επιθυμεί να φαίνεται στην τοστιέρα. Κατόπιν γίνεται ειδική επεξεργασία της με ανάλογο λογισμικό και η τελική εικόνα αποστέλλεται στο μηχάνημα που αναλαμβάνει να την αποτυπώσει στην πλακέτα.

plateinto

Προτού αλείψετε λοιπόν το κλασικό πρωινό ψωμάκι σας με το παραδοσιακό δίδυμο βούτυρο – μαρμελάδα, θα απολαύσετε το θέαμα μιας… προσωποποιημένης φρυγανισμένης φέτας ψωμιού, εμπειρία που θα σας κοστίσει μόλις 75 δολάρια.

selfie-in-pghot
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας http://www.burntimpressions.com/