Μία τοστιέρα έχει καταφέρει να διχάσει τους καταναλωτές τόσο με την υψηλή τιμή της όσο και με τη χρήση της, καθώς προορίζεται για να ψήνει μόλις 1 φέτα ψωμί κάθε φορά.

Η συσκευή, που ονομάζεται Bread Oven (φούρνος ψωμιού), κατασκευάζεται στην Ιαπωνία από την Mitsubishi Electric Corp και κυκλοφόρησε στην αγορά τον Απρίλιο. Η τιμή της πάλι είναι αρκετά υψηλότερη από όσο θα έδινε κάποιος για μία τοστιέρα, καθώς κοστίζει περί τα 250€, ωστόσο οι κατασκευαστές της επιμένουν ότι η τεχνολογική υπεροχή της αξίζει κάθε σεντ που θα δαπανήσει κάποιος για να την αποκτήσει.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος τεχνολογικής ανάπτυξης της Mitsubishi Electric, η απόφαση τους να φτιάξουν μία τοστιέρα που θα ψήνει μία μόνο φέτα ψωμί ήταν γιατί ακριβώς ήθελαν να εστιάσουν στη μία φέτα ψωμί και να της φερθούν με σεβασμό! Το αποτέλεσμα είναι μία συσκευή που θερμαίνει το ψωμί με δύο μεταλλικές πλάκες, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 260οC. «Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία μας από τα άλλα μας προϊόντα μας βοήθησε να βρούμε ένα τρόπο να εγκλωβίζουμε την υγρασία», σημείωσε.

Από την Mitsubishi Electric’s αναφέρουν ότι στόχος τους δεν είναι η νέα τους συσκευή να αντικαταστήσει πλήρως τις τοστιέρες, αλλά να προστεθεί στην κουζίνα ως μία επιπλέον συσκευή που θα προσφέρει όμως μία διαφορετική γευστική εμπειρία. Σημειώνεται ότι πέρα από φρυγανισμένο ψωμί, η συγκεκριμένη τοστιέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φτιάξει κάποιος french toast ή τοστ μόνο με τυρί.

Το Bread Oven βέβαια, έχει διχάσει τους καταναλωτές, που από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του άλλοι γράφουν στο Twitter πολύ θετικά σχόλια και άλλοι όχι τόσο κολακευτικά. Όσοι τάσσονται υπέρ πιστεύουν ότι όντως μπορεί να φτιάξει πολύ νόστιμο φρυγανισμένο ψωμί ή french toast, αν και δεν αφήνουν ασχολίαστη την υψηλή τιμή. Από την άλλη, όσοι δεν έχουν πειστεί για τη χρησιμότητα του γράφουν ότι αποκλείεται να πλήρωναν τόσα χρήματα απλά και μόνο για μία τοστιέρα ή ότι μπορείς να πετύχεις το ίδιο ακόμη και με ένα τηγάνι, ενώ κάποιος αναφέρει ότι πρόκειται για προϊόν που προορίζεται για εργένηδες ή ζευγάρια χωρίς παιδιά, καθώς θα δημιουργούνταν μία κόλαση στην κουζίνα αν είχες μικρά παιδιά να περιμένουν να ψηθεί το ψωμί μία φέτα κάθε φορά.