Τα κοκτέιλ με χαμηλή περιεκτικότητα ή και χωρίς αλκοόλ κερδίζουν εδώ κι καιρό έδαφος στις κάρτες των μπαρ ενώ φαίνεται ότι αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται και για τη δημιουργία κλασικών ποτών τα οποία δεν θα περιέχουν ίχνος αλκοόλ.
Η Αυστραλέζικη ζυθοποιία παραγωγής μη αλκοολούχου μπίρας Heaps Normal συγκέντρωσε κεφάλαιο 1.3 εκατομ. δολαρίων από επενδυτές με την προοπτική επέκτασης της μη αλκοολούχου μπίρας που παράγει στMp;itην αγορά. «Παρά την εξαιρετικά δύσκολη -καταστροφική θα έλεγα- περίοδο για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδο, ήταν απρόσμενη μια τέτοια εξέλιξη και μάλιστα εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας», αναφέρει ένας από τους συνιδρυτές της επιχείρησης, Άντι Μίλερ, στην Sydney Morning Herald. Η μπίρα είναι ποτό που στην Αυστραλία έχει αρκετά μεγάλη κατανάλωση και αυτή τη στιγμή -ειδικά στη νέα γενιά- παρατηρείται η τάση μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ για πολλούς λόγους. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εταιρεία όμως είναι και ο κανονικός πότης, που συχνάζει σε παμπ και βλέπει αθλητικούς αγώνες πίνοντας ένα ποτήρι μπίρα και επιθυμεί να είναι χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Του προσφέρεται λοιπόν και η επιλογή η μπίρα του να μην περιέχει ίχνος αλκοόλ. «Πιστεύω ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό το να προσφέρεις μια μπίρα χωρίς αλκοόλ, με ωραία γεύση η οποία -τολμώ- να πω- ότι είναι εξίσου καλή με αυτή της συμβατικής μπίρας», είπε ο Μίλερ.
Δείτε επίσης
Και η μπίρα «θύμα» του κορωνοϊού
Προσοχή! Δεν πρέπει να βάζετε λεμόνι στη μπίρα
Ξέρετε γιατί τα μπουκάλια της μπίρας είναι πράσινα, καφέ ή διάφανα;