Πάνω σε έναν εντυπωσιακό γκρεμό στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη στέκεται το Acro Suites, ένα ξενοδοχείο μοναδικό στο είδος του που δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια από την Omicron Hotels την εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με τις κορυφαίες εμπειρίες διακοπών σε αυτή τη σπάνιας ομορφιάς περιοχή. Αντίστοιχων προδιαγραφών και το Seaside Hotel, μια πολυτελής adults only επιλογή διακοπών σε ένα πραγματικά ειδυλλιακό περιβάλλον.

Σε αυτές ακριβώς τις ιδανικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί και φέτος ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο αφού σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έξι σεφ παγκοσμίου φήμης θα βρεθούν στις κουζίνες των εστιατορίων Cremnos (Acro Suites) και Oceano, Umi (Seaside) και θα δημιουργήσουν μενού οκτώ πιάτων παίρνοντας έμπνευση από premium κρητικά προϊόντα. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο και τα φρέσκα υλικά εποχής σε πρώτο πλάνο θα αναδείξουν με τις τεχνικές τους τα αρώματα και τις γεύσεις του τόπου αιχμαλωτίζοντας τις αισθήσεις.

Michael Gahleitner
Cremnos Restaurant, 07 Ιουνίου, Oceano Restaurant, 08 Ιουνίου
Ο 35χρονος σεφ έχει ήδη δεκαετή εμπειρία σε σημαντικές κουζίνες όπως αυτή του Savoy (Λονδίνο) και του εστιατορίου Hohensalzburg Fortress. Ωστόσο έχει διαπρέψει και ως μάνατζερ στο Romantikhotel Gmachl και στο Atelier (παλάτι του Hellbrunn). Τώρα διευθύνει τα εστιατόρια Zirbelzimmer, Salzachgrill και Café Sacher του Hotel Sacher στο Ζάλτσμπουργκ.

Gerardo Metta
Cremnos Restaurant, 21 Ιουνίου/ Oceano Restaurant, 22 Ιουνίου
Αφού αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Einaudi στην Canosa της Ιταλίας ταξίδεψε στις Βρυξέλλες όπου τελειοποίησε τις τεχνικές του στο εστιατόριο Da Mimmo. Στη συνέχεια έγινε consultant chef του διάσημου Sea Grill το οποίο επί των ημερών του κέρδισε δύο αστέρια Michelin. Το 2022, ο Gerardo βρέθηκε στο La Dispensa στην Ελβετία το οποίο κέρδισε ένα αστέρι.

Kosuke Nabeta
Cremnos Restaurant, 5 Ιουλίου/ Umi Restaurant, 6 Ιουλίου
Ο Kosuke Nabeta από την Kagoshima της Ιαπωνίας μαθήτευσε δίπλα στον Hosoya και εξειδικεύτηκε στην ευρωπαϊκή κουζίνα. Συνέβαλε στη δημιουργία του ERH στο Παρίσι ενώ από το 2018 διευθύνει το εστιατόριο Sola, σερβίροντας ένα μενού 7 πιάτων στα δικά του κεραμικά σκεύη.

Christoffer Sørensen
Cremnos Restaurant, 17 Ιουλίου/ Oceano Restaurant, 18 Ιουλίου
Ο head chef και συνιδιοκτήτης του STUDIO έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Dragsholm Slot, από το 2021. Ο Sørensen παρουσιάζΕΙ μια κουζίνα εξαιρετικά ώριμη, παρά το νεαρό της ηλικίας του, με ιδιαίτερη γευστική ισορροπία, τεχνικά άρτια και με ωραίες υφές. Η φιλοσοφία του βασίζεται στα τοπικά προϊόντα ενώ εξειδικεύεται στα άγρια βότανα και στις τεχνικές ζύμωσης.

Federico Campolattano
Cremnos Restaurant, 2 Αυγούστου/ Oceano Restaurant, 3 Αυγούστου
Ο ιταλός Federico Campolattano είναι ένας πολύ έμπειρος σεφ αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η πρωτότυπη φιλοσοφία του που στηρίζεται στον συνδυασμό της μαγειρικής με άλλες μορφές έκφρασης και τέχνης όπως η υποκριτική, η ζωγραφική, ακόμα και η γλυπτική. Επίσης συνεργάζεται με την Ιταλική Ακαδημία Μαγειρικών Τεχνών επηρεάζοντας το παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Thierry Méchinaud
Cremnos Restaurant, 18 Αυγούστου/ Oceano Restaurant, 19 Αυγούστου
Γεννημένος στη Λωραίνη ο Thierry Méchinaud ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική σε πολύ μικρή ηλικία, πειραματιζόμενος στην boulangerie των γονιών του. Αργότερα βρέθηκε στο εστιατόριο Le Dagobert της Doué-la-Fontaine και έγινε executive chef του Pierre Gagnaire το οποίο έχει κερδίσει τρία αστέρια Michelin.

Info
Acro Suites, Αγία Πελαγία, Κρήτη, www.acrosuites.com/ Sea Side A Lifestyle Resort, Αγία Πελαγία, Κρήτη, www.seaside-hotel.gr