Σε μια εποχή που η αυθεντικότητα συχνά θυσιάζεται στο βωμό του εντυπωσιασμού, το εστιατόριο Gorlomi έρχεται να επανατοποθετήσει την έννοια της γνήσιας ιταλικής γαστρονομίας στην αθηναϊκή σκηνή. Βρίσκεται σε έναν όμορφο δρόμο του Κολωνακίου και αποτελεί την έκφραση του ιταλικού «dolce vita» -μια συνάντηση παράδοσης και καινοτομίας υπό την επιδέξια καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Luca Piscazzi.
Στο πνεύμα των γιορτών, το Gorlomi μεταμορφώνεται σε έναν μαγευτικό χώρο που συνδυάζει την ιταλική κομψότητα με τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Διακριτικά στολίδια και απαλός φωτισμός δημιουργούν μια ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα που αγκαλιάζει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή. Το προσωπικό, με την χαρακτηριστική ιταλική ζεστασιά, υποδέχεται τους επισκέπτες, σαν μέλος μιας εκτεταμένης οικογένειας.
Ο χώρος, διακοσμημένος με λεπτή κομψότητα, ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο design και τη ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει τα παραδοσιακά ιταλικά εστιατόρια. Οι απαλοί τόνοι και τα διακριτικά φωτιστικά, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για ένα εορταστικό δείπνο. Ο καταπράσινος εξωτερικός χώρος, που θυμίζει κήπο τοσκανικής βίλας, έχει μετατραπεί σε έναν χειμωνιάτικο παράδεισο με θερμαινόμενες τέντες και μαλακά πλεκτά ριχτάρια για τους επισκέπτες.
Η φιλοξενία στο Gorlomi είναι κάτι περισσότερο από απλή εξυπηρέτηση -είναι μια τέχνη που καλλιεργείται με προσοχή και αφοσίωση. Το προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο, συνδυάζει την επαγγελματική άριστη εξυπηρέτηση με την οικειότητα που χαρακτηρίζει τα οικογενειακά εστιατόρια της Ιταλίας. Κάθε επίσκεψη ξεκινά με ένα ζεστό καλωσόρισμα και συνεχίζεται με ένα πλήρες μενού.
Η κουζίνα του Gorlomi, παραμένει πιστή στην ιταλική γαστρονομική παράδοση, εκφρασμένη μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα. Ο σεφ Piscazzi, με την πλούσια διεθνή του εμπειρία, δημιουργεί πιάτα που δεν είναι απλώς γευστικά, είναι αφηγήσεις της ιταλικής κουλτούρας. Το Vitello Tonnato, ένα κλασικό πιεμοντέζικο πιάτο, μαγεύει με τη βελούδινη υφή και την ισορροπημένη γεύση του. Η φρέσκια Burrata, συνοδευόμενη από επιλεγμένες ντομάτες Πελοποννήσου, γεφυρώνει αριστοτεχνικά την ιταλική και την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Η Cotoletta alla Milanese, το εμβληματικό πιάτο της λομβαρδικής κουζίνας, εξακολουθεί να κλέβει τις εντυπώσεις με την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό της.
Η γαστρονομική εμπειρία κορυφώνεται με το signature Tiramisu, που παρασκευάζεται live στο τραπέζι -μια θεατρική παρουσίαση που προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην απόλαυση του επιδορπίου. Για τις γιορτές, το κλασικό αυτό επιδόρπιο αποκτά μια εορταστική πινελιά με την προσθήκη εποχιακών γεύσεων.
Η εκτενής λίστα κρασιών, με έμφαση στους ιταλικούς αμπελώνες, αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί κανείς το Gorlomi. Από το κομψό Trebbiano d’Abruzzo μέχρι το χαρακτηριστικό Chianti Classico Brolio, κάθε ετικέτα έχει επιλεγεί προσεκτικά για να συμπληρώνει ιδανικά τα πιάτα. Το έμπειρο προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να προτείνει τον τέλειο συνδυασμό κρασιού για κάθε πιάτο.
Το Gorlomi αποδεικνύει πως ένα εστιατόριο μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένα μέρος για φαγητό. Είναι ένας προορισμός όπου η ιταλική φιλοξενία συναντά την γαστρονομική αρτιότητα, όπου κάθε γεύμα γίνεται μια αξέχαστη εμπειρία, και όπου η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ενισχύει ακόμη περισσότερο την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικειότητας. Στο Gorlomi, η πραγματική πολυτέλεια βρίσκεται στην απλότητα, την αυθεντικότητα και την αγάπη για την καλή κουζίνα και τη φιλοξενία.
info
Πλουτάρχου 9, Κολωνάκι, τηλ: 210 7251855, IG: @gorlomiathens