Το ινδικό vada pav το οποίο φτιάχνεται με ένα παναρισμένο μπιφτέκι πατάτας που περιέχει κόλιανδρο και μπαχαρικά όπως τσίλι, κουρκουμά, σπόρους μουστάρδας και σκόρδο, ξεκίνησε ως φθηνό street food στους δρόμους της Βομβάης και πλέον έχει βρει τη θέση του ακόμη και στα μενού εστιατορίων.

Παραδοσιακά στο vada pav προστίθεται και κάποιο chutney που το κάνει ακόμη πιο γευστικό ενώ αν θες να το απογειώσεις θα το συνοδεύσεις με finger chips, κοινώς τις τηγανητές πατάτες της χώρας!

finger-chips

Τα finger chips είναι πικάντικες πατάτες, που πριν τηγανιστούν καλύπτονται σε μίγμα που περιέχει κουρκουμά, τσίλι σε σκόνη και κάποιες φορές μίγμα μπαχαρικών masala. Στο τέλος, τις περιχύνεις και με το μίγμα που περίσσεψε και γλύφεις τα δάχτυλά σου!