Σουπιά μαγειρευτή με ρύζι, Γαρίδες με πουρέ γλυκοπατάτας, Καλαμαράκια λεμονάτα με φάβα, Ρεβυθάδα με κρασάτο χταπόδι και Σπαγγέτι με κυδώνια, νηστίσιμα πιάτα με την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef κου Λευτέρη Λαζάρου εμπλουτίζουν αυτές τις μέρες τον κατάλογο του Σχεδία ΗΟΜΕ.

Συγκεκριμένα στο εστιατόριο, καφέ, μπαρ, που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους του περιοδικού δρόμου Σχεδία, εκεί όπου εργάζονται συνάνθρωποί μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, οι γεύσεις στηρίζονται σε εξαιρετική πρώτη ύλη και βιολογικά προϊόντα, η λίστα των κρασιών είναι προσεκτικά διαλεγμένη, τα cocktails έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος Πέτρος Μυτιληναίος και τη μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι μουσικοί παραγωγοί Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του Pepper 96,6) και Αλεξάνδρα Γιαλίνη (Τρίτο Πρόγραμμα).

Να σημειώσουμε, ότι ο χώρος έχει σχεδιαστεί, ώστε να είναι προσβάσιμος σε ανθρώπους με αναπηρία και τηρεί τις αρχές βιωσιμότητας του πλανήτη με την αποφυγή χρήσης πλαστικού. Εκεί λειτουργεί και το πωλητήριο και εκθετήριο των αντικειμένων «Σχεδία αρτ» που δημιουργούνται από το χαρτί των αδιάθετων τευχών του περιοδικού Σχεδία, από μέλη της κοινότητας της Σχεδίας. Το «σπίτι της Σχεδίας», δημιουργήθηκε για να προτείνει λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, για να μας φέρει πιο κοντά σε μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς φτώχεια και αποκλεισμούς. Σκοπό έχει να ενεργοποιήσει, να ενδυναμώσει, να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

info
«σχεδία home», www.shediahome.gr
Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα, τηλ. 213 0231220
Ώρες λειτουργίας:
Κυριακή – Πέμπτη: 8:30- 12:30, Παρασκευή – Σάββατο: 8:30 – 1