Στο Νυδρί της Λευκάδας και στο Sailinn Beach Club & Restaurant, τα εποχιακά υλικά έχουν την τιμητική τους με πιάτα από την βραβευμένη ομάδα Rolling Stove. Στο Angsana Corfu Resort & Spa στην Κέρκυρα, τα μενού είναι ένα συνονθύλευμα από παγκόσμιες γεύσεις.
Sailinn στο Νυδρί, για all day χαλάρωση πάνω στο κύμα
Tο Sailinn Beach Club & Restaurant στο Νυδρί της Λευκάδας, υποδέχεται τους επισκέπτες του και αυτό το καλοκαίρι, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το wine και cocktail bar ανοίγει από τις 10.00 και παραμένει ανοικτό μέχρι και τις 03.00, ενώ παράλληλα οι θαμώνες δοκιμάζουν την fine comfort φιλοσοφία της μεσογειακής κουζίνας.
Το γευστικό προφίλ του εστιατορίου έχει την υπογραφή της ομάδας Rolling Stove, η οποία μετρά μια σειρά από διακρίσεις όπως Χρυσούς Σκούφους, αστέρια FNL και Michelin, με έμφαση στα εποχιακά υλικά της ελληνικής υπαίθρου ενώ την εκτέλεση του μενού έχουν αναλάβει ο executive chef Χάρης Μπούρης και ο sous chef Παναγιώτης Δημητρηλούπουλος.
Στο μενού υπάρχει σαλάτα με φακές Εγκλουβής, φιλέτο τόνου σαν σαβόρι, μπλε καβούρι με αβοκάντο, Rib Eye black angus στη σχάρα με baby πατάτες, αρνίσιο καρέ σε κρουστά από καμένο βούτυρο, σφυρίδα σχάρας με ρεβυθάδα κ.ά.
Στον κατάλογο των επιδορπίων βρίσκουμε πιάτα όπως γαλατόπιτα με σουμάδα και παγωτό λεμόνι, cremeux από σοκολάτα καραμέλα, γιαούρτι με μαρμελάδα ντομάτας και φράουλας κ.λπ.
Στη λίστα των κρασιών υπάρχουν ετικέτες από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, αφρώδεις οίνοι και σαμπάνιες.
Όσοι επισκεφτούν το Sailinn για πρωινό, μπορούν να δοκιμάσουν το brunch menu, από τις 8.30 μέχρι και τις 13.00 το μεσημέρι, ενώ από τις 8.30 το πρωί ανοίγει και το Tapas & Beach bar που μένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.
Info
Επαρ. Οδ. Λευκάδας – Βασιλικής, Νυδρί 311 00, τηλ.6970771701
Γαστρονομικές εμπειρίες στο Angsana Corfu Resort & Spa
Ένα χρόνο λειτουργίας κλείνει το Angsana Corfu Resort & Spa στην Κέρκυρα. Το resort, εστιάζει στην ευεξία των επισκεπτών του και διαθέτει αίθουσες θεραπείας, γυμναστήριο και πισίνες. Τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, προσφέρουν επιλογές από την ελληνική και διεθνή κουζίνα, ανάλογα με τις ανάγκες των επικεπτών.
Το Ruen Romsai είναι το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου σερβίρονται φαγητά από τη διεθνή κουζίνα.
Tο Koh με asian fusion φιλοσοφία, προσφέρει έναν συνδυασμό μοντέρνας ιαπωνικής fusion κουζίνας με σούσι και άλλα ασιατικά πιάτα.
Το Sofrito εκφράζει τη σύγχρονη εκδοχή της ταβέρνας, και τοπικά και κερκυραϊκά πιάτα, φρέσκο ψάρι και μεζέδες, από ντόπια υλικά, όπως ελαιόλαδο, σκόρδο, κερκυραϊκά μπαχαρικά κ.λπ.
Το Botrini’s, προσφέρει στους επισκέπτες πιάτα που έχει δημιουργήσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, και περιέχει πιάτα fusion με επιρροές από την παγκόσμια κουζίνα.
Όσοι επιθυμούν να απολαύσουν το ποτό τους, μπορούν να επισκευτούν τον τελευταίο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το skybar Vertigo, με θέα στο Ιόνιο, όπου φιλοξενούνται συχνά και διάφορα events.
Info
11ο χλμ. Ε.Ο. Κέρκυρας-Λευκίμμης, 49084 Μπενίτσες, Κέρκυρα, www.angsana.com/en/greece/corfu