Κυριακή απόγευμα και λίγο πριν ρίξει αυλαία το Taste of Athens, το επισκεφθήκαμε στο Ζάππειο Μέγαρο. Δέκα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, σεφ, εμβληματικά πιάτα και ένα γεμάτο πρόγραμμα μουσικής και διασκέδασης, πρόσφεραν σε περισσότερους από 12.000+ επισκέπτες 4 ημέρες γεμάτες γεύση και διασκέδαση.
Για την είσοδο στο Φεστιβάλ
Το Taste of Athens πραγματοποιήθηκε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού σε έναν από τους ομορφότερους χώρους των Αθηνών, το Ζάππειο. Νομίζω πως το συγκεκριμένο περιβάλλον είναι και από τα ωραιότερα που μπορεί να βρεθεί κανείς στην πρωτεύουσα. Όσον αφορά τα εισιτήρια ήταν διαθέσιμα προς πώληση online, αλλά και στα ταμεία του Φεστιβάλ τις ημέρες διεξαγωγής. Μάλιστα, υπήρχαν διάφοροι τύποι εισιτηρίων με το αντίστοιχο αντίτιμο. Σε κάθε κατηγορία υπήρχαν και οι ανάλογες παροχές που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης. Στην είσοδο του, ο καθένας λάμβανε και voucher από 3 έως 18€ αναλόγως με τον τύπο του εισιτηρίου, που είχε στην κατοχή του και το οποίο μπορούσε να εξαργυρώσει στα εστιατόρια.
Τι είδαμε στο Taste of Athens
Περνώντας μέσα στον χώρο του Φεστιβάλ από τη δεξιά πλευρά είχαν στηθεί τα pop-up εστιατόρια το ένα δίπλα στο άλλο, προσφέροντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει τις προτάσεις τους και να επιλέξει εκείνο ή εκείνα τα πιάτα που τον εντυπωσίασαν περισσότερο. Για το λόγο αυτό είχαν τοποθετηθεί μεγάλα τραπέζια με παγκάκια, άνετα και ιδανικά για τις μεγάλες παρέες. Φυσικά, υπήρχαν και σκέπαστρα για την προστασία από τον ήλιο.
Από τα δέκα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια, τους σεφ και τις ομάδες τους επέλεξα να δοκιμάσω από το Pelagos το σουβλάκι τόνου σε πίτα από φιστίκι και δάφνη, με κρέμα γιαουρτιού με yuzu και κολοκυθάκι. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή η διαφορετική προσέγγιση για το αγαπημένο ελληνικό έδεσμα.
Επίσης, από το Herve επέλεξα να δοκιμάσω το σεβίτσε με γάλα καρύδας, γκρέιπφρουτ, τσιλι, κόλιανδρο και μαύρο ραπανάκι.
Να σημειώσω ακόμη, πως το περιστύλιο του Ζαππείου μετατράπηκε σε ένα πολυτελές Lounge, σε μια προσομοίωση του νέου ΑEGEAN Business Lounge στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι κάτοχοι VIP μπορούσαν να απολαύσουν την εμπειρία με welcome drink και κέρασμα κατά την είσοδό τους από το προσωπικό service στο bar. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια ωραία και χαλαρή εμπειρία, αφού ήπιαμε το ποτό μας σε ένα από τα πιο όμορφα και κομψά σημεία.
Τα 10 εστιατόρια που συμμετείχαν στο Taste of Athens: Σπονδή, Pelagos, Delta, Hytra, το Alficon, Herve, Fuga, Gastone, Zillers Roof Garden και Shedia Home.
Για το πρόγραμμα
Στη διάρκεια του φεστιβάλ, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Taste Theater by Grundig | Κωτσόβολος, πέρασαν σεφ που μαγείρεψαν και μοιράστηκαν μαγειρικά μυστικά. Επίσης, το Taste of Athens έπαιξε δυνατά με live από μεγάλα ονόματα και εμφανίσεις-έκπληξη. Από τη μουσική σκηνή του πέρασαν κορυφαίοι μουσικοί παραγωγοί του En Lefko 87.7, ενώ τραγούδησαν ζωντανά η Ρένα Μόρφη, οι Onirama, οι The Swingin’ Cats και η Μαρίνα Σάττι. Τέλος, οι μικροί foodies είχαν και εκείνοι τον δικό τους χώρο με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με το φαγητό και όχι μόνο, σχεδιασμένες από τη Nannuka και την Οργάνωση Γη.