Εδώ και έναν χρόνο, το Donkey Breakfast έχει καταφέρει να γίνει ένας αγαπημένος προορισμός για brunch. Δεν είναι τυχαίο, αφού η ιδιοκτήτρια Σέβη Βεντουλίδου έχει σχεδιάσει ένα menu με γεμάτο gluten free, vegetarian και vegan επιλογές.

Το πιάτο που δημιουργήθηκε για να αναδείξει το βραβευμένο γλυκό του κουταλιού φλούδα χιώτικου μανταρινιού Citrus, ακούγεται λαχταριστό. Crispy pancake, λιωμένο camembert, προσούτο και φυσικά το γλυκό του κουταλιού. Η γλυκιά γεύση από το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού CITRUS ενώνεται με την αλμυρή, τραγανή υφή των pancakes δημιουργώντας ένα νόστιμο αποτέλεσμα με υφές και γευστικές αντιθέσεις. Η ιδέα πίσω από την συνταγή οφείλεται στον βραβευμένο chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Σχετικά με τη CITRUS
Η Citrus είναι μια ελληνική εταιρία με βασικό αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση διατροφικών προϊόντων με βάση τα ονομαστά εσπεριδοειδή της Χίου. Οι Παραδοσιακές χιώτικες συνταγές, τα  αρώματα και έλαια εσπεριδοειδών και μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας γύρω από τα προϊόντα Citrus εξασφαλίζουν τη μοναδική τους γεύση και ποιότητα. Τα προϊόντα Citrus πωλούνται σε 80 σημεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλά συνεργαζόμενα e-shops που εμπορεύονται εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία τους και στο εξωτερικό στις χώρες Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Δανία, Αμερική, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Τσεχία, Φινλανδία και Βέλγιο.

Κάθε χρόνο, από το 2016, οι μοναδικές γεύσεις Citrus βραβεύονται από τον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Great Taste Awards», που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα και έχει χαρακτηριστεί ως «Όσκαρ της γεύσης». Μάλιστα, το Παραδοσιακό Αμυγδαλωτό Χιώτικου Μανταρινιού έχει αναδειχθεί στα 50 καλύτερα προϊόντα παγκοσμίως στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Great Taste Awards» 2017. Συνολικά, σήμερα μετρούν 16 βραβευμένα προϊόντα – με πιο πρόσφατο, την Πίτα Φρούτου Πορτοκάλι και Σοκολάτα Citrus, η οποία βραβεύτηκε με 2 αστέρια για το 2020.

Δείτε επίσης:

Οι παραδοσιακές γεύσεις Citrus στην πόρτα σας

Τα χιώτικα Citrus παρασκευάζονται πλέον και στην Αθήνα

Άρωμα μαστίχας…