Sponsored content
Το ζύμωμα βρίσκεται στο επίκεντρο των εθίμων της Μεγάλης Εβδομάδας: Λαμπροκουλούρες και τσουρέκια για το Πάσχα, αλλά η -όχι και τόσο- κρυφή αδυναμία μικρών και μεγάλων είναι τα κουλουράκια. Μικρές λιχουδιές για το πρωινό με τον καφέ, το τσάι ή το γάλα, ή για το απογευματάκι, συνοδεία κουβεντούλας και επιτραπέζιων παιχνιδιών.
Τα πασχαλινά κουλουράκια παίρνουν γεύση από το ξύσμα λεμόνι και τη βανίλια, ενώ η βάση τους είναι το ποιοτικό βούτυρο. Για τα πασχαλινά κουλουράκια μας επιλέγουμε βούτυρο Lurpak® γιατί έχει 100% φρέσκο γάλα και λίγα μόνο φυσικά και απλά συστατικά, που είναι ό,τι καλύτερο και για τα παιδιά. Τα φτιάχνουμε τη Μεγάλη Τρίτη, καθώς η Μεγάλη Πέμπτη είναι αφιερωμένη στα τσουρέκια και δεν αρκεί και για τα κουλουράκια.
Στα βασικά μυστικά για να γίνουν τα κουλουράκια μας απολαυστικά και αφράτα είναι το καλό κοσκίνισμα του αλευριού και το πολύ καλό αφράτεμα του βουτύρου. Για να τα διατηρήσουμε, πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν καλά όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουμε σε βάζο ή κουτί αεροστεγώς.
Διαλέξαμε κλασικές συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια, καθώς και μία που θα λατρέψουν τα (μικρά και μεγάλα) παιδιά, με σοκολάτα και κουφετάκια. Ίσως μάλιστα αποτελέσει και μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ζυμώσετε μαζί!
Η πιο κλασική και αγαπημένη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια που στολίζουν το σπίτι.
Πασχαλινά κουλουράκια από τη Χίο
Τα πιο εύκολα και νόστιμα κουλουράκια που μυρίζουν θαλπωρή.
Μαλακά μίνι μπισκότα σοκολάτας με χρωματιστά κουφέτα
Φτιάχνουμε λαχταριστά μίνι μπισκότα σοκολάτας και τα στολίζουμε με χρωματιστά κουφέτα για να ταιριάζουν με το Πασχαλινό τραπέζι