Sponsored content

Οι έντονοι ρυθμοί της ζωής μας κάνουν συχνά να ξεχνάμε να δείχνουμε τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους αγαπημένους μας πόσο νοιαζόμαστε γι’ αυτούς. Και το ποιοτικό φαγητό δεν είναι απλώς απόλαυση, ή μια ανάγκη για επιβίωση, αλλά μια κίνηση αγάπης και φροντίδας, που δεν πρέπει να παραμελούμε αφού δίνει γεύση στην καθημερινότητά μας.

Για να φτιάξεις κάτι καλό χρειάζεται πάθος και το πάθος της Barilla για τα ζυμαρικά από το σιτάρι στο χωράφι και μέχρι το πιάτο μας διατηρείται αμείωτο από το 1877. Το ίδιο και η δέσμευσή της να μετατρέπει κάθε γεύμα σε μοναδική γευστική εμπειρία, χάρη στα υψηλής ποιότητας ζυμαρικά που μας προσφέρει κάθε φορά.

Αδιαπραγμάτευτη ποιότητα
Το να είσαι ο μεγαλύτερος παραγωγός ζυμαρικών είναι μεγάλη ευθύνη, γι’ αυτό η Barilla επιλέγει μόνο τα πιο ποιοτικά σκληρά σιτάρια στον κόσμο, που καλλιεργούνται με βιώσιμο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε τόπο παραγωγής των ζυμαρικών της, η Barilla συνεργάζεται με ντόπιους αγρότες στα πλαίσια ανάπτυξης μιας αλυσίδας αξίας, τόσο σε επίπεδο ποιότητας και οικονομίας, όσο και περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Το σύνολο του σκληρού σιταριού που προμηθεύεται, ανεξάρτητα από την προέλευσή του, υποβάλλεται σε διαδικασίες προσεκτικής επιλογής και αυστηρότατων ελέγχων, που διενεργούνται από την ίδια την εταιρεία, καθώς και από ανεξάρτητα εργαστήρια και ρυθμιστικούς φορείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη των αγροτικών περιοχών, η φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες και η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω υιοθέτησης βιώσιμων πρακτικών αποτελούν ορισμένες από τις δέκα αρχές που διέπουν την εταιρεία.

Έτσι, λοιπόν, η Barilla μας καλεί να βρεθούμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, να μοιραστούμε στιγμές χαράς και ευεξίας και να χαρούμε μοναδικές στιγμές με τους αγαπημένους μας. Με την ασύγκριτη ποιότητά τους, τα ζυμαρικά Barilla αποτελούν κάτι περισσότερο από comfort food. Είναι τα απόλυτα συστατικά μιας κίνησης αγάπης, ανταμοιβής και ευγνωμοσύνης: γι’ αυτό που είμαστε, για όσα έχουμε και για όσους αγαπάμε.

Βιώσιμες πρακτικές για το καλό του πλανήτη
Με προτεραιότητα τη φροντίδα των ανθρώπων, η Barilla εργάζεται εντατικά για τη μείωση του αποτυπώματός της στον πλανήτη. Στα πλαίσια προώθησης βιώσιμων αγροτικών και κτηνοτροφικών πρακτικών στις εφοδιαστικές της αλυσίδες, βελτιώνει συνεχώς την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών παραγωγής και έχει καταφέρει να πετύχει τη μείωση των εκπομπών CO2 και κατανάλωσης νερού.
Εκτός όμως από τις συνεχείς βελτιώσεις στη γραμμή παραγωγής, η Barilla αλλάζει, για το καλό του πλανήτη, ακόμα και την εμφάνισή της! Οι νέες συσκευασίες της κλασικής μπλε σειράς ζυμαρικών Barilla προέρχονται από δάση βιώσιμης καλλιέργειας σύμφωνα με τα πιο διαδεδομένα διεθνή πρότυπα, τα οποία εγγυώνται τη βιώσιμη διαχείριση των δασών με βάση τις αρχές προστασίας του περιβάλλοντος, τον σεβασμό των πολιτιστικών δικαιωμάτων και παραδόσεων και την προώθηση της οικονομικής βιωσιμότητας των δασικών δραστηριοτήτων.

Επίσης σημαντικό είναι ότι, στις νέες της συσκευασίες, η Barilla χρησιμοποιεί την καλύτερη ποιότητα χαρτιού, κατασκευασμένη από παρθένες ίνες. Επειδή τα ζυμαρικά έρχονται σε άμεση επαφή με τη συσκευασία, η χρήση παρθένων ινών διασφαλίζει ύψιστη ποιότητα και ασφάλεια για τους καταναλωτές. Επιπλέον, τα κουτιά είναι πλήρως ανακυκλώσιμα στη βιομηχανία χαρτιού και αποτελούν κομμάτι μίας κυκλικής οικονομίας!

Έτσι, λοιπόν, με όλους αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους, η Barilla δεσμεύεται να φέρει στον κόσμο γευστικά και υγιεινά προϊόντα, φτιαγμένα με επιλεγμένες πρώτες ύλες από υπεύθυνες αλυσίδες εφοδιασμού. Γιατί αυτό που τρώμε σήμερα μπορεί να αλλάξει το αύριο μας. Γιατί το καλό φαγητό είναι χαρά για το παρόν και επιλογή για ένα καλύτερο μέλλον.​