Με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας πάντα αναζητούμε εύκολες και γρήγορες λύσεις για φαγητό, που να είναι όμως ταυτόχρονα και υγιεινές και νόστιμες! Τι πιο απλό αλλά και γευστικό από μια pesto μακαρονάδα! Τρώγεται εύκολα τόσο στο σπίτι, όσο και στο γραφείο, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει και μια εύκολη λύση για ένα γρήγορο κάλεσμα της τελευταίας στιγμής.

Δεν έχεις τα υλικά για να φτιάξεις την αγαπημένη σου σάλτσα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Μην ανησυχείς! Δεν χρειάζεται! Έρχεται η μαγική και εύκολη λύση από τη  Barilla. Σε ένα μικρό βαζάκι θα βρεις την πιο φρέσκια και κρεμώδη pesto alla genovese που έχεις δοκιμάσει και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κουραστείς με τα ψώνια των υλικών και το μαγείρεμά τους. Και αν δεν συνηθίζεις να αγοράζεις έτοιμες σάλτσες, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως ό,τι έχει μπει μέσα στο συγκεκριμένο βαζάκι είναι φρέσκο και προσεγμένο, με πιστοποιήσεις και ελέγχους από επιστημονικούς συνεργάτες της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Δυο είναι τα συστατικά επιτυχίας της συγκεκριμένης pesto. Από τη μια έχουμε τον ολόφρεσκο βασιλικό, που προέρχεται από αγρότες, οι οποίοι σέβονται και ακολουθούν τους κανόνες της βιωσιμότητας και της αειφορίας. Μάλιστα, οι προμηθευτές βρίσκονται σε μικρή ακτίνα από τα εργοστάσιο της Barilla, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος μεταξύ της συγκομιδής και της επεξεργασίας. Από την άλλη, η pesto alla genovese δεν γίνεται χωρίς το Parmigiano Reggiano Π.Ο.Π., που το αγοράζουν σε μεγάλα κεφάλια και το τρίβουν λίγο πριν το προσθέσουν στο μείγμα.

Aυτά τα δυο υλικά αλλά και ο τρόπος διαχείρισής τους στην Barilla δίνουν ένα πολύ εύγευστο και ιδιαίτερα κρεμώδες αποτέλεσμα που θα λατρέψετε. Το μυστικό; Παρασκευάζεται με metodo delicato, δηλαδή με προσεκτική διαχείριση των υλικών, ώστε να έχει και την ανάλογη ντελικάτη γεύση. Αυτό σημαίνει ότι η παρασκευή της σάλτσας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να αποφευχθεί η μεγάλη επεξεργασία των υλικών αλλά και να διατηρηθεί το φυσικό τους χρώμα. Γι’ αυτό άλλωστε επεξεργάζονται όλα τα υλικά σε ψυχρό περιβάλλον και προσθέτουν στο τέλος το τυρί. Και το πιο σημαντικό; Από τη στιγμή που αρχίζουν να ετοιμάζονται τα υλικά μέχρι τη στιγμή που η σάλτσα μπει στο βαζάκι μεσολαβούν λιγότερο από τρεις ώρες!

Έχεις την pesto alla genovese σάλτσα στα χέρια σου; Τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα! Το πιο απλό αλλά και τέλειο γεύμα θα είναι έτοιμο στο πι και φι! Επιλέγεις τα ζυμαρικά που προτιμάς: εμείς προτείνουμε σπαγγέτι, λινγκουίνι ή ριγκατόνι. Στη συνέχεια, τα βράζεις,  ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να βγουν al dente. Και δεν έχεις παρά να προσθέσεις τη σάλτσα και να σερβίρεις!