Η Αγγελική Πανταλέων, ο Χάρης Βέντης και η Αφροδίτη Βέντη σε ένα ταξίδι τους στο Παρίσι ανακάλυψαν μια τακερία με εξαιρετικό φαγητό. Δοκιμάζοντας τα πιάτα συνειδητοποίησαν πόσο διαφορετικές είναι οι αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις από αυτές που είχαν φάει στην Αθήνα.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφάσισαν να προσφέρουν στους Αθηναίους foodies ατόφια τη γαστρονομική παράδοση του Μεξικού. Μετά από τρία χρόνια ακατάπαυστων ταξιδιών και δοκιμών σε εστιατόρια όλου του κόσμου διαμόρφωσαν τις συνταγές και τα πιάτα που ήθελαν να προσφέρουν και αποφάσισαν να ανοίξουν το Mexha.

Ήθελαν να βρουν ένα σημείο κεντρικό, εύκολα προσβάσιμο, με urban αέρα κι έτσι κατέληξαν στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι. Ο χώρος είναι μοντέρνος με λιτές σχεδιαστικές γραμμές και χαρακτηριστικά διακοσμητικά στοιχεία. Κάκτοι, πολύχρωμα λουλούδια, παπαγάλοι, χρωματιστοί πλακάκια και ταπετσαρίες είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά διακοσμητικά στοιχεία που φτιάχνουν τη διάθεση, χωρίς να παραφορτώνουν την ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά το μενού θα ξεκινήσουμε «ανάποδα», δηλαδή από τα κοκτέιλ. Η αλήθεια είναι πως στη μπάρα του Mexha γίνεται τόσο προσεγμένη και άρτια δουλειά που άνετα θα μπορούσε να λειτουργήσει και αυτόνομα, ως ένα μπαρ αξιώσεων σαν αυτά που συναντάμε στο κέντρο της πόλης. Στον κατάλογο του Mexha δεν χωράνε οι έτοιμοι πουρέδες φρούτων, αντιθέτως στα κοκτέιλ του έχουν θέση μόνο τα φρέσκα υλικά, τα ελαιοσάκχαρα, τα homemade σιρόπια και τα κορυφαία αποστάγματα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές η τεκίλα, το ρούμι, το τζιν και φυσικά οι χειροποίητες παρασκευές που απογειώνουν τις γεύσεις και τα αρώματα. Στη λίστα με τα signature ξεχωρίζει το διακριτικά πικάντικο και ταυτόχρονα ευχάριστα δροσιστικό Hemingway’s με spiced ρούμι, λάιμ και χειροποίητη grapefruit curd. Εξαιρετικό και το Sinaloa που συνδυάζει τέλεια τη λευκή τεκίλα, το mezcal και την επίσης χειροποίητη μαρμελάδα αβοκάντο.

Το μενού του φαγητού το οποίο υπογράφει ο Χάρης Βέντης περιλαμβάνει όλα τα εμβληματικά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας. Η φιλοσοφία του ήταν να κρατήσει τη ραχοκοκαλιά της παράδοσης δηλαδή γεύσεις και αρώματα από λάιμ, τσίλι, κόλιανδρο, λαχανικά, καλομαγειρεμένα και αριστοτεχνικά ψημένα κρέατα, χωρίς να χρησιμοποιήσει ζωικά λίπη, βαριές σάλτσες, κονσέρβες και έτοιμα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι ανάλαφρο και εξαιρετικά γευστικό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα τραγανά Mexha’s Nachos που συνοδεύονται από το all time classic Chili con Carne, σάλτσα τυριού, γουακαμόλε και sour cream, όλες φτιαγμένες στο χέρι, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το γεύμα σας. Για τη συνέχεια tacos από χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού που γεμίζονται ανάλογα με τα γούστα μας.

Οι σάλτσες είναι πολλές και διάφορες, από καθόλου έως αρκετά καυτερές. Για παράδειγμα, η ελαφρώς καυτερή chimexa φτιάχνεται από πέστο φιστικιού, λάιμ, λάδι κόλιανδρου και πιπεριά jalapeno και ταιριάζει πολύ με το χειροποίητο τσορίθο και το τσένταρ.

Ωστόσο, υπάρχουν και vegan επιλογές εξαιρετικής νοστιμιάς όπως τα tacos με μανιτάρια και φακές. Επίσης αξίζει δοκιμής το Beef Chimichanga, τραγανό και ελαφροτηγανισμένο παναρισμένο burrito με μοσχάρι barbacoa, sour cream, τσένταρ και λαχανικά και το chicken fahitas με τρυφερό και καλοψημένο φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, ολόφρεσκες πιπεριές και sour cream με δυόσμο.

Και το καλύτερο; Τραγανά churros, δηλαδή μεξικάνικοι λουκουμάδες, βουτηγμένοι σε λαχταριστή σοκολάτα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με όρεξη για πάρτυ!
Με την πιο ανεβασμένη διάθεση μας υποδέχεται φέτος το Mexha αφού διοργανώνει πάρτυ με τους vintage και τους rock n roll ήχους των Vanila Swing και με ειδικά εορταστικά μενού:

Christmas Eve Menu for two
Christmas Margarita ή Sangria Roja
Caramelised Onion Soup
Chicken Flautas with Avocado Cream
Shrimp Tacos
Mixed Green Salad with queso fresco
Smoked Pork Fajitas
Beef Chimichanga
Chili Chocolate ganache

Κόστος 60€/άτομο

New Year’s Eve Menu for two
New Year’s Margarita ή Sangria Roja
Gumbo soup
Guacamole for two
Barbacoa beef Tacos
Shrimp Quinoa Salad
Birria braised Pork
BBQ Chicken Fajitas
Margarita Cheesecake

Κόστος 65€/άτομο

Info
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 216 0017 188

 

 

Το άρθρο της εβδομάδας