Οι γιορτές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να συναντήσουμε φίλους και συγγενείς με τους οποίους έχουμε χαθεί. Τα καλέσματα δίνουν και παίρνουν και τα τραπεζώματα συναγωνίζονται σε νόστιμα πιάτα και ιδιαίτερες συνταγές. Πιστέψτε μας, όμως, τίποτε άλλο, δεν θα εντυπωσιάσει περισσότερο τους καλεσμένους σας από ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ. Στην ερώτηση “θέλετε ένα φανταστικό κοκτέιλ;” πριν ή μετά το γιορτινό τραπέζι κανείς δεν θα πει όχι. Πόσο μάλλον όταν τους πείτε ότι δεν θα περιέχει καν ζάχαρη!
Δείτε 5 γιορτινά και δημοφιλή κοκτέιλ με Σιρόπι Αγάυης Sunny Via που θα κάνουν θραύση στις γιορτές!
Eggnog Christmas Cocktail
Ένα κρεμώδες κοκτέιλ με bourbon και μοσχοκάρυδο, ιδανικό για τις χειμωνιάτικες νύχτες των γιορτών!
Υλικά (για 6-7 ποτά)
4 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
60ml Σιρόπι Αγάυης Sunny Via
1 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
570ml γάλα πλήρες
1 κ.γ. ζάχαρη
100ml bourbon
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια των αβγών και χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το Σιρόπι Αγάυης Sunny Via και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το bourbon και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε άλλο σκεύος χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα σταδιακά το μίγμα που ετοιμάσατε, ανακατεύετε απαλά με μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι και πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη κανέλα.
Glog ή Gluehwein
Πίνεται φανατικά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη (στη Γερμανία και την Αυστρία το λένε gluehwein) ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών. Φτιάξτε το κι εσείς για ένα ζεστό καλωσόρισμα στους καλεσμένους σας.
Υλικά (για 6-7 ποτά)
1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
50ml Σιρόπι Αγάυης Sunny Via
1 ξυλάκι κανέλας
5γρ. τζίντζερ σε φέτες
5γρ. αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
2 καψουλάκια πράσινο καρδάμωμο
1 αστεράκι αστεροειδή γλυκάνισο
15 καρφάκια γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
βότκα, ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ρίχνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τo Σιρόπι Αγάυης Sunny Via και το βάζετε να ζεσταθεί καλά, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Αφήνετε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνετε με το πώμα και το αφήνετε για 2-3 μέρες πριν το σερβίρετε ώστε να βγάλει περισσότερα αρώματα. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξαναζεσταίνετε το κρασί και το μοιράζετε στα ποτήρια. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλκοόλ, όπως ρούμι, κονιάκ ή βότκα.
Mojito
Ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ πίνεται ευχάριστα σε κάθε σπίτι. Είναι δροσερό και αρέσει πολύ τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες!
Υλικά (για 1 ποτό)
50ml ρούμι λευκό
1 κ.γλ. Σιρόπι Αγάυης Sunny Via
λίγο χυμό λάιμ ή λεμονιού
2 κλαδάκια δυόσμου με τα κοτσανάκια
μπόλικο πάγο
σόδα
μερικές φέτες λάιμ
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα σέικερ το ρούμι, το Σιρόπι Αγάυης Sunny Via, τον χυμό λάιμ και το δυόσμο και χτυπάτε ελαφρά. Προσθέτετε το μίγμα σε ποτήρι με πάγο, απογεμίζετε με τη σόδα και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε στο ποτήρι φετούλες λάιμ και σερβίρετε.
Ginger margarita
Μια παραλλαγή της γνωστής και δημοφιλούς Margarita με εξωτικό τζίντζερ για όσους αγαπούν τις πικάντικες και υπόξινες γεύσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας ζητήσουν τη συνταγή!
Υλικά (για 1 ποτό)
30ml τεκίλα
10ml λικέρ Cointreau
20ml Σιρόπι Αγάυης Sunny Via
1 φετούλα λάιμ για το γαρνίρισμα
1/2 κ. γ. τζίντζερ τριμμένο (ή παραπάνω αν το θέλετε πιο δυνατό)
Για το γαρνίρισμα
3 κουτ. σούπας αλάτι + 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
Διαδικασία
Ανακατεύετε σε ένα σέικερ το Σιρόπι Αγάυης Sunny Via με το τριμμένο τζίντζερ, την τεκίλα και το Cointreau, προσθέτετε πάγο και χτυπάτε δυνατά. Βρέχετε το στόμιο ενός χαμηλού ποτηριού με λίγο νερό και το περνάτε στο μίγμα από αλάτι και τζίντζερ ώστε να κολλήσει στο στόμιο. Στραγγίζετε το κοκτέιλ στο ποτήρι που έχετε ετοιμάσει και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.
Ροζ κοκτέιλ σαμπάνιας
Στην αλλαγή του χρόνου είθισται να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας με σαμπάνια. Τι θα λέγατε αν φέτος εντυπωσιάζατε τους καλεσμένους σας με ένα ροζ κοκτέιλ σαμπάνιας;
Υλικά (για 6 άτομα)
χυμό από 4 ρόδια
70ml Σιρόπι Αγάυης Sunny Via
1 λάιμ σε φέτες
1 μπουκάλι σαμπάνια
Διαδικασία
Xτυπάτε στο σέικερ το Σιρόπι Αγάυης Sunny Via με πάγο και τον χυμό ροδιού. Ρίχνετε στα ποτήρια της σαμπάνιας μία φετούλα λάιμ, προσθέτετε ισομερώς το μίγμα και απογεμίζετε με σαμπάνια. Στην υγειά σας!