Καλοκαίρι στην Αθήνα. Στην αρχή σε πιάνει ένα άγχος. Πώς θα το περάσεις όταν οι περισσότεροι φίλοι σου λείπουν διακοπές, πώς θα τη βγάλεις καθαρή στον καύσωνα και κυρίως… πώς θα γεμίσεις όμορφες αναμνήσεις, που θα αναπολείς τον χειμώνα; Η λύση είναι κοντά σου, αν σκεφτείς ότι ο Αστέρας απέχει μόνο 45 λεπτά από το κέντρο της πόλης και σου προσφέρει όλα όσα ονειρεύεσαι για να περάσεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι, χωρίς καν να μπεις σε πλοία και αεροπλάνα.
Άλλωστε στον Αστέρα Βουλιαγμένης έχει τα πάντα: και μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής και πολλά και διαφορετικά εστιατόρια για όλα τα γούστα. Μάλιστα κάθε εστιατόριο προσφέρει και μια διαφορετική εμπειρία. Όλα τους, όμως, έχουν κάτι κοινό: τις καλύτερες πρώτες ύλες, το ιδανικό σκηνικό και έμπνευση πίσω από την κουζίνα.
TO ALL DAY: Astir Beach
Βραβεύτηκε για 23η χρονιά με Γαλάζια Σημαία και παραμένει κορυφαίος προορισμός για μπάνιο και χαλάρωση για όσους μείνουν. Δίνοντας πλέον τη δυνατότητα ηλεκτρονικής προκράτησης της θέσης μας, κλείνουμε εύκολα και γρήγορα ξαπλώστρα την ώρα και τη μέρα που θέλουμε. Ανάμεσα στις πλούσιες υπηρεσίες (sports, spa, shopping), που προσφέρει η Astir Beach -από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ- είναι και το προσεγμένο φαγητό στο Privilege Beach House. Νόστιμα πιάτα με μεσογειακές επιρροές, ποτά και κρασιά από μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα, χαλαρά vibes και όμορφος κόσμος συμπληρώνουν το ιδανικό σκηνικό. Αποφύγετε το πρωινό ξύπνημα και την αναμονή μέσω της πρωτοποριακής fast track ειδικά διαμορφωμένης εισόδου που ισχύει μόνο για τις online κρατήσεις στο https://tickets.astir.gr
Astir Beach: τηλ. 210 8901619, www.astir.gr/beach
ΤΟ ΚΡΕΟΦΑΓΙΚΟ: Beefbar Athens
Fine dining σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που χωρίζεται σε δύο χώρους, έναν μόνο για ποτό και έναν για φαγητό και ποτό. Το lounge, στον πρώτο όροφο του εστιατορίου, με την ασυναγώνιστη θέα στον Σαρωνικό, προσφέρεται για premium ποτά και γευστικά cocktails. Αξίζει να δοκιμάσετε το Peach Spritz με τον ακαταμάχητο συνδυασμό ροδάκινου και περγαμόντου, το αρωματικό Apple Martini και τη Summer Mezcalita, ένα twist της κλασικής margarita με mezcal. Όσο για τις γεύσεις; Στο μενού του Beefbar Athens, το οποίο υπογράφει ο chef Παναγιώτης Ρέτζης, πρωταγωνιστεί το υψηλής ποιότητας κρέας και οι διαφορετικές κοπές. Τα all time classic πιάτα του Beefbar Athens, όπως το beef ribeye ham, το signature carpaccio και το tartare & tartine, συναντούν το KFC (Kobe beef tallow fried chicken), τα Quesadillas από Braised Wagyu και το Calamari Crunch και υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις. Για τους vegan φίλους, το leaf menu έχει ανάλαφρες επιλογές, χωρίς κρέας και είναι εξίσου νόστιμο.
Ανοιχτά κάθε μέρα, 19:00 – 01:00. Για κρατήσεις: τηλ. 210 9670700, www.beefbar.com
ΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ: Matsuhisa Athens
Σχεδιασμένο από το διάσημο Rockwell Group της Νέας Υόρκης, το εστιατόριο αποτελεί έναν από τους πιο hot προορισμούς της πόλης, με τις Matsuhisa Sundays (για all day lunch εμπειρίες) και το Umi Bar να αποτελούν πόλο έλξης και αυτή τη σεζόν. Υψηλή ιαπωνική κουζίνα από τον διάσημο Nobu Matsuhisa με πιάτα σήμα κατατεθέν της κουζίνας του, όπως το Black Cod και το εξαιρετικό sashimi (yellowtail, white fish, sashimi tacos με αστακό, κ.ά.). Τα φημισμένα πιάτα του Matsuhisa Athens φέρουν την υπογραφή του Executive Chef Τόνυ Βρατσάνου και του Head Chef της ζεστής κουζίνας, Θωμά Κουράκου. Είστε δεν είστε λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, αφεθείτε στη μαγεία και χαλαρώστε με signature cocktails και premium spirits, finger food εμπνευσμένα από τις ιαπωνικές γεύσεις και ωραία μουσική!
Ανοιχτά Δευτέρα-Σάββατο, 19:30-00:30, Κυριακή 13:30-23:00. Για κρατήσεις: τηλ. 210 8960510, www.matsuhisaathens.com
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Taverna 37
Διασκεδαστική και ζωντανή, η Taverna 37 αποτελεί την ιδανική επιλογή για γεύμα ή δείπνο, προβάλλοντας την αυθεντική ελληνική κουζίνα. Αγαπημένη μας συνήθεια, ο δίσκος με τα κρύα ορεκτικά που περνάει από το τραπέζι μας και διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει. Πέρα από πολύ νόστιμα κυρίως -κρεατικά και ψάρια ημέρας-, εδώ μοιραζόμαστε μεζέδες, σαλάτες και θαλασσινά γιατί η ταβέρνα είναι πάνω απ’ όλα για ουζάκι και καλή παρέα! Στα πιάτα που μας κέρδισαν, το ριζότο γεμιστά με ψητό τυρί σφέλα, το κριθαρότο αστακού και τα αρνίσια παϊδάκια.
Η Taverna 37 σερβίρει πρωινό 08.00-11.00, ενώ κάθε μέρα λειτουργεί από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 22:30. Για κρατήσεις: τηλ. 210 8901037.
ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ: Helios
Η πλούσια κουζίνα της Λατινικής Αμερικής, δίπλα στην πισίνα του Nafsika, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, συνδυάζει ένα raw bar με ολόφρεσκα ceviche και tiranditos, με αυθεντικά tacos και guacamole, μοναδικές κοπές κρεάτων και άλλα χρωματιστά και νόστιμα εδέσματα. Αγαπημένες μας επιλογές, εκτός από το σεβίτσε λαβράκι, η σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο, αλλά και το καλάθι Surf ‘n’ Turf, που ταιριάζει μοσχαρίσια πικάνια με καραβίδες και ψητά λαχανικά με τρόπο μοναδικό. Φυσικά συνοδεύουμε το φαγητό μας με τις καλύτερες Margaritas της πόλης και δεν νοείται να φύγει κανείς από το Helios χωρίς να γευτεί τα απίθανα churros με σοκολάτα.
Ανοιχτά κάθε μέρα, 12.00 – 18.00. Για κρατήσεις: τηλ. 210 8901188.
ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ: Mercato
Μια ιταλική τρατορία με φόντο το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας στο Arion, μέσα στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ακούγοντας ωραίες μουσικές με μια δόση νοσταλγίας, χαλαρώνουμε σε μια πολύ όμορφη βεράντα και απολαμβάνουμε ιταλικά πιάτα και κοκτέιλ από τη Spritzeria. Αγαπημένα πιάτα το vitello tonato, το ριζότο με σπανάκι, λιαστές τομάτες και Burrata, τα ραβιόλια με καπνιστή μελιτζάνα, ρικότα και βασιλικό και η pizza με διάφορα είδη μανιταριών.
Το Mercato σερβίρει πρωινό 07.00-11.30 και δείπνο από Τετάρτη έως Δευτέρα 19.00-23.30. Για κρατήσεις: τηλ. 210 8901199.
ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN: Pelagos
Βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, το Pelagos πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «ωκεανός». Εμπνευσμένο από τα φρέσκα εποχιακά προϊόντα της Μεσογείου, το νέο καλοκαιρινό μενού γευσιγνωσίας «Pelagos on Tour» του Chef Luca Piscazzi ερμηνεύει με σεβασμό τις ανεπανάληπτες γεύσεις και τις ποικίλες γαστρονομικές παραδόσεις της Τήνου, της Καλύμνου και της Λέσβου. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε και το κλασικό μενού 6 πιάτων «360 degrees», που περιλαμβάνει από σκουμπρί ταρτάρ μέχρι χέλι καπνιστό και από dry aged λαβράκι μέχρι βοδινό κρέας wagyu στο BBQ.
Ανοιχτά Τρίτη έως Σάββατο και από τις 19.00 έως τις 22.00. Για κρατήσεις: τηλ. 210 8901190.
info
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8901000, https://www.astir.gr