Sponsored Content
Καλοκαίρι ίσον ζέστη κι έτσι συνήθως για τα γεύματά μας αναζητούμε ελαφριές γεύσεις και πιάτα που ταιριάζουν ωραία με ένα δροσερό ποτήρι κρασί, μια παγωμένη μπίρα, ακόμα κι ένα ούζο ή τσίπουρο. Ένας πολύ καλός μεζές που έχουμε συνδέσει με τα καλοκαιρινά τραπέζια στη βεράντα ή στην αυλή είναι το αγαπημένο μας κυπριακό τυρί, το χαλούμι. Μας αρέσει να το καταναλώνουμε σκέτο, σαν σνακ μαζί με ένα καλό προζυμένιο ψωμί, αλλά και ελαφρώς ψημένο, αφού έτσι αναδεικνύονται καλύτερα τα αρώματα και η γεύση του. Ακόμη, η μεγάλη ευκολία της προετοιμασίας του μας βγάζει ασπροπρόσωπους όταν έχουμε μια ξαφνική επίσκεψη στο σπίτι, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να το βγάλουμε από το ψυγείο, να το κόψουμε στα κομμάτια του μεγέθους που επιθυμούμε κάθε φορά και να το ψήσουμε για ελάχιστο χρόνο.
Ένα από τα τυριά της αγοράς που έχουμε ξεχωρίσει είναι το Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ. Πρόκειται για ένα λευκό τυροκομικό προϊόν, που παράγεται από 100% αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο κυπριακό γάλα στο εργοστάσιο ΔΩΔΩΝΗ, που βρίσκεται στη Λεμεσό της Κύπρου. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι παρασκευάζεται σύμφωνα με τις παραδοσιακές τυροκομικές μεθόδους και με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, που χαρακτηρίζουν την εταιρία ΔΩΔΩΝΗ.
Το χαλλούμι της ΔΩΔΩΝΗ έχει ελαφριά επίγευση δυόσμου και καταναλώνεται υπέροχα ωμό, ενώ αν θέλουμε να απολαύσουμε ακόμη πιο έντονα τα αρώματά του μπορούμε να το περάσουμε για λίγο από το τηγάνι ή τη σχάρα, μέχρι να πάρει ωραίο, ελαφρύ καφέ χρώμα και να πάρει ωραία, καπνιστή γεύση.
Χρήσεις στην κουζίνα:
Όσο για τις εφαρμογές του στην κουζίνα είναι πολλές, από σκέτο ή σαγανάκι μέχρι σε όλων των ειδών τις συνταγές, από σαλάτες και ορεκτικά, μέχρι νόστιμα κυρίως πιάτα. Ας δούμε μερικά παραδείγματα: κομμένο σε κομμάτια το βάζουμε σε σαλάτες λαχανικών, αλλά και οσπρίων όπως ένα πιάτο με κρύες βρασμένες φακές, ντοματίνια, κρεμμύδι και μαϊντανό. Με αυτό φτιάχνουμε επίσης γευστικά τυροπιτάκια, ενώ νοστιμίζει και μπέργκερ, αλλά και σάντουιτς. Ακόμη και σε σουβλάκια το βλέπουμε περασμένο με εναλλαγή λαχανικών ή κομματιών κοτόπουλου. Μπορεί επίσης να δώσει νόστιμα ορεκτικά με ντομάτα, να εμπλουτίσει γευστικά τάρτες με σπανάκι, αλλά και πολλά κυρίως πιάτα με κρέας ή κάποιο πουλερικό, ακόμα και με μελιτζάνες στον φούρνο.
Στην Ελλάδα το Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ το βρίσκουμε στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε αεροστεγή συσκευασία των 225 γραμμαρίων, ενώ στην Κύπρο διατίθεται σε αεροστεγή συσκευασία μεταβλητού βάρους.
Όσο για τη διατροφική του αξία, ανά 100 γραμμάρια αποδίδει: 316 θερμίδες, 24 γραμμάρια λιπαρά, 23 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια αλάτι.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.instagram.com/dodoni.eu/