Sponsored content
Στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το μοσχάρι έχει τον πρώτο λόγο. Μπαίνει στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, μαγειρεύεται και ψήνεται με τους πιο κλασικούς αλλά και τους πιο δημιουργικούς τρόπους. Το νόστιμο κρέας των προιόντων ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ συνδυάζεται με τα πάντα και πρωταγωνιστεί σε κάθε περίσταση.
Το καλύτερο με το μοσχάρι, πέρα από τη νοστιμιά του, είναι ότι τα πολλά και διαφορετικά κομμάτια του μας δίνουν άπειρες επιλογές και εναλλακτικές για πιάτα που ικανοποιούν ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα γούστα. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο το άψογο αποτέλεσμα θέλει το κατάλληλο κομμάτι και φυσικά την ανάλογη συνταγή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η επιλογή του κρέατος και του κομματιού που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Α και το Ω. Επιλέξτε λοιπόν μοσχάρι ελληνικής εκτροφής από τη ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ. Η ηπειρώτικη βιομηχανία που εδώ και πέντε δεκαετίες έχει συνδέσει το όνομά της με τα πιο ποιοτικά πουλερικά της αγοράς πλέον παράγει μοσχαρίσιο κρέας εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με μερικά ακόμα γευστικά και θρεπτικά προϊόντα.
Ένα υπέροχο κομμάτι για τα γιορτινά σας τραπέζια είναι η σπαλομίτα. Τρυφερή και πεντανόστιμη, μαγειρεύεται κυρίως στην κατσαρόλα με λεμονάτη σάλτσα και αρωματικό ρύζι. Επίσης η σπαλομίτα γίνεται εύκολα ρολό κι αυτό μας λύνει τα χέρια όταν πρόκειται να την ετοιμάσουμε για κάποιο επίσημο τραπέζι ή για έναν εορταστικό μπουφέ. Της ταιριάζουν πολύ τα χειμωνιάτικα λαχανικά όπως καρότα, σέλερι, πατάτες, γλυκοπατάτες και σελινόριζα ενώ το λευκό κρασί, η μουστάρδα και η δάφνη της δίνουν έξτρα σπιρτάδα. Το πιο ταιριαστό συνοδευτικό της είναι ο βουτυράτος πουρές πατάτας αλλά και μία από τις πιο αγαπημένες σάλτσες των Βρετανών, η πεντανόστιμη gravy.
Εξίσου κατάλληλο για ένα επίσημο γεύμα είναι και το μοσχαρίσιο κότσι. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να το μαγειρέψουμε είναι να το μαρινάρουμε για ώρες και να το σιγοψήσουμε στον φούρνο μέσα σε κρασί ή μπίρα, μαζί με πατάτες, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να μελώσει. Μια συνταγή όμως που θα κάνει τη διαφορά είναι το αυθεντικό μπουργκινιόν. Η κλασική συνταγή της Βουργουνδίας με το μπέικον, τα μανιτάρια, τα κοκκάρια και το κόκκινο κρασί δίνει βαθιά νοστιμιά στο κρέας και αξίζει σίγουρα την προετοιμασία αλλά και την αναμονή του πολύωρου μαγειρέματος.
Σπαλομίτα ρολό με λαχανικά, με πουρέ και σάλτσα gravy
Με μοσχάρι ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ φτιάχνουμε ένα εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο γιορτινό πιάτο που θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν.
Μπουργκινιόν με μοσχαρίσιο κότσι, ξινόμαυρο, μπαχάρι και σκόρδο
Μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι! Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα του κρέατος που θα προσφέρουμε, επιλέγουμε μοσχάρι ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ.