Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει την μπίρα με αξημέρωτα καλοκαιρινά βράδια στην παραλία και ξέφρενους χορούς σε ελληνικά νησιά με την παρέα. Ποιος είπε όμως ότι η μπίρα δεν ταιριάζει και σε ένα επίσημο τραπέζι στο σπίτι;
Το να αποφασίζει κανείς ποια μπίρα είναι η κατάλληλη για το φαγητό που θα σερβίρει είναι αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή εμπειρία αλλά και ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό πείραμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μπίρα πρέπει να είναι παγωμένη, το φαγητό νόστιμο και η παρέα καλή. Γιατί μια μπίρα την απολαμβάνεις πάντα με περισσότερη όρεξη, όταν την απολαμβάνεις με καλή παρέα.
Ας μιλήσουμε όμως για το φαγητό: Για πρώτα πιάτα προτείνουμε να φτιάξετε μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα, φράουλες και εσπεριδοειδή, αλλά και μπρουσκέτες με αλλαντικά και τυριά που ταιριάζουν εξαιρετικά με μια παγωμένη εζα Fine Lager.
Όσον αφορά το κυρίως, σας προτείνουμε να φτιάξετε πανσέτες μαριναρισμένες με φρέσκα μυρωδικά και μουστάρδα, τις οποίες θα συνοδεύσετε με τραγανές πατάτες. Πρόκειται για ένα άκρως λαχταριστό πιάτο, το οποίο σίγουρα θα λατρέψει όλη η παρέα, ειδικά εάν το σερβίρετε δίπλα στην εκλεπτυσμένη εζα Premium Pilsener. Η πικράδα της ανοίγει μοναδικά την όρεξη και η βαριά και πλούσια γεύση της εξισορροπεί γευστικά την λιπαρότητα της πανσέτας σε έναν συνδυασμό που θα σάς συναρπάσει. Αγαπημένη επίσης επιλογή είναι και το μοσχαράκι κατσαρόλας, το οποίο «δροσίζεται» μοναδικά με τη συνοδεία μιας τόσο απολαυστικής μπίρας.
Για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων, προτείνουμε μια γαριδομακαρονάδα συνοδεία της αγαπημένης Pils Hellas. Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε ένα μεγάλο και ζουμερό ψάρι στο γκριλ και να το συνοδεύσετε με την ιδιαίτερη Odyssey White Rhapsody, η οποία αποτελεί την ιδανική συνοδεία για ψαρικά χάρη στα αρώματα βύνης και πικρού πορτοκαλιού, που την χαρακτηρίζουν.
Το γεύμα μπορεί να κλείσει με ένα πλατό τυριών με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, που ταιριάζει απόλυτα με την αγαπημένη σας μπίρα!