Μπορεί στην Ελλάδα να μην κάνει κρύο, όπως, άλλωστε, διατείνεται και το γνωστό άσμα, εντούτοις τις τελευταίες ημέρες το κρύο έχει αρχίσει να δείχνει για τα καλά τα… δόντια του και στη χώρα μας. Ανεξαρτήτως του τρόπου θέρμανσης που επιλέγει ο καθένας – κλιματιστικό, πετρέλαιο / φυσικό αέριο ή τζάκι – «κλειδί» αποτελεί η συντήρηση και ο καθαρισμός, έτσι ώστε αφενός, να μεγιστοποιείται η απόδοση και αφετέρου, να μειώνεται η κατανάλωση. Και τα δύο θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στα έξοδα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Douleutaras μοιράζεται χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν το σπίτι μας πιο ζεστό από ποτέ και μάλιστα, με σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων!

1) Συντήρηση των κλιματιστικών
Προκειμένου να επωφεληθείτε στο 100% από τις δυνατότητες των κλιματιστικών σας θα πρέπει να ξεκινήσετε με τη συντήρηση αυτών. Αν και το κλιματιστικό χρησιμοποιείται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες είναι καλό να ελέγχεται και να συντηρείται τον χειμώνα για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του όταν χρειαστεί.  Αυτό μπορεί να σας εξασφαλίσει όχι μόνο καλύτερη ποιότητα αέρα, αλλά και να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια.

2) Συντήρηση Λέβητα Θέρμανσης
Εάν χρησιμοποιείτε τα καλοριφέρ σας ως κύρια θερμαντικά σώματα θα πρέπει απαραίτητα να προχωρήσετε σε συντήρηση λέβητα θέρμανσης ώστε να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Συντηρώντας τον λέβητα θέρμανσής σας, αποφεύγετε προβλήματα, όπως η διαρροή αερίου ή πετρελαίου που μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

3) Καθαρισμός Τζακιού
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη ζεστασιά και την όμορφη ατμόσφαιρα που προσφέρει στον χώρο ένα αναμμένο τζάκι. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το τζάκι σας η καθαριότητά του είναι σημαντική για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Οι καμινάδες θα πρέπει, επίσης, να ελεγχθούν για πιθανά προβλήματα. Ένα καθαρό τζάκι εξασφαλίζει την καλύτερη καύση και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ ο επαρκής εξαερισμός της καμινάδας είναι σημαντικός για την αποφυγή προβλημάτων με τον καπνό.