Ελληνική κουζίνα χωρίς κοκκινιστό δεν γίνεται. Χειμώνα-καλοκαίρι. Και κοκκινιστό ίσον ζουμερή, κατακόκκινη τομάτα. Ναι, τη σερραϊκή τομάτα ΓΚΡΕΚΑ εννοούμε!

Τι χρειάζεται ένα καλό κοκκινιστό; Ελληνικό ελαιόλαδο και ελληνική τομάτα. Από αυτή την γλυκιά, ώριμη τομάτα που δίνει ένα κοκκινιστό να βουτάς μέσα το ζυμωτό ψωμί και να μην σταματάς!

Και η σωστή τομάτα είναι μόνο αυτή που βρίσκει κανείς στον καιρό της. Γιατί την υπόλοιπη χρονιά η φρέσκια τομάτα μοιάζει με τομάτα αλλά ούτε τη γεύση της τομάτας έχει, ούτε το άρωμα, ούτε βέβαια, τη νοστιμιά.

Και αυτή τη γλυκιά, ώριμη τομάτα έκλεισε μέσα στα μαγικά κουτιά της η ΓΚΡΕΚΑ. Μια τομάτα του κουτιού που την μυρίζεις και νομίζεις ότι κόπηκε από το μποστάνι την ίδια στιγμή.

Μια τομάτα ζουμερή από σερραϊκές τομάτες, μια τοπική ποικιλία, με λίγους σπόρους, σκληρή φλούδα, κατακόκκινο χρώμα και γλυκιά γεύση, ο απόλυτος συνδυασμός για σάλτσα.

Μια τομάτα που καλλιεργείται στον εύφορο κάμπο του Στρυμόνα παραδοσιακά, χωρίς μεταλλαγμένους σπόρους και βλαβερά φυτοφάρμακα.

Συλλέγεται στην εποχή της και την ώρα της, μεταφέρεται την ίδια μέρα, μπαίνει στο κουτί της μέσα σε 24ώρες, διατηρείται με τον σωστό τρόπο και περιμένει τη σωστή στιγμή για να δώσει ένα κοκκινιστό γλύκισμα μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Και η αλήθεια είναι ότι για την ευκολία την προτιμούμε αλλά μια φορά να την δοκιμάσει κανείς καταλαβαίνει ότι η γεύση, το άρωμα και η νοστιμιά έχουν την αξία. Και ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, αυτή διαλέγει κανείς, μια τομάτα του κουτιού που είναι εγγύηση ότι θα δώσει αυτή την υπέροχη, πλούσια σάλτσα που κάνει κάθε πιάτο σαν τα κοκκινιστά της μαμάς.

Φρέσκια ή του κουτιού; Φρέσκια του κουτιού!
Γιατί φρέσκια από φρέσκια τομάτα διαφέρει όπως διαφέρει και τομάτα του κουτιού από τομάτα του κουτιού. Γιατί η καλή τομάτα ξεκινά από το χωράφι, από την φροντίδα που της δίνει κανείς από τη στιγμή που ρίχνει τον σπόρο στη γη.

Και έτσι μεγαλώνουν τις τομάτες στον κάμπο των Σερρών. Με φροντίδα, κόπο, γνώση, τέχνη. Και με αυτή την αγάπη τις διατηρούν στο κουτί τους για να είναι πλούσιες με λυκοπένιο όπως ακριβώς και οι τομάτες που κόβονται την στιγμή από το μποστάνι.

Χωρίς χρωστικά, χωρίς συντηρητικά, 100% τομάτα για να πηγαίνει σε κάθε σπίτι από την μια άκρη στην άλλη της χώρας με την ίδια φρεσκάδα.

Ένα προϊόν 100% φυσικό που περνά από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο κατά την συγκομιδή, την παραλαβή και την παραγωγή. Αυτές οι τομάτες είναι οι τομάτες ΓΚΡΕΚΑ.

Με τι φαγητά ταιριάζει
Και μπορεί για τα κοκκινιστά και τα λαδερά να είναι πρώτη αλλά υπάρχει μια τομάτα του κουτιού για κάθε χρήση. Όχι ότι δεν μπορεί να τις δοκιμάσει κανείς όλες και να κάνει και συνδυασμούς για να πετύχει την απόλυτη νοστιμιά. Αλλά κάθε τομάτα έχει το φόρτε της.

Οι Ψιλοκομμένες Τομάτες ΓΚΡΕΚΑ είναι για ρουστίκ σάλτσες σε κοκκινιστά και λαδερά. Που θέλει κανείς να νοιώθει την τομάτα σε κάθε πιρουνιά.

Ο Πολτός Τομάτας ΓΚΡΕΚΑ διπλής συμπύκνωσης προσθέτει σούπερ νοστιμιά στα πλούσια κοκκινιστά χειμωνιάτικα φαγητά της κατσαρόλας, σουτζουκάκια, κρασάτα ή κερκυραϊκές παστιτσάδες με μπαχάρια

Η Τριφτή Τομάτα ΓΚΡΕΚΑ είναι ένα και ένα για σάλτσες για στιφάδο ή κοκκινιστό μοσχαράκι, στραπατσάδες ή για ατζέμ πιλάφι αφού φτιάχνει μελωμένη σάλτσα με έξτρα νοστιμιά.

Ο Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ΓΚΡΕΚΑ είναι η αφρόκρεμα της αφρόκρεμας για μια σπέσιαλ σάλτσα κιμά με μακαρονάδα.

Τα Ολόκληρα Τοματάκια ΓΚΡΕΚΑ είναι λιχουδιά από μόνα τους. Αφαιρείται η φλούδα τους και βυθίζονται σε μια βελούδινη passata που ανεβάζει κλίμακες μια σάλτσα τομάτας και ένα γενναιόδωρο στιφάδο.

Όποια τομάτα και να διαλέξει κανείς ακόμα και για γρήγορη μακαρονάδα γίνεται αρχοντικό πιάτο με τη σωστή κατακόκκινη τομάτα του κουτιού.

info
Τα προϊόντα τομάτας ΓΚΡΕΚΑ θα τα βρείτε σε επιλεγμένα supermarket. Μπορείτε να τα γνωρίσετε καλύτερα στο www.tomatogreka.gr